x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Luxul cu piscine

Luxul cu piscine

08 Mai 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Un plonjon in piscina din curtea casei intr-o zi fierbinte de vara, urmat de un hidromasaj relaxant. Nu este o imagine dintr-un film cu miliardari, ci o realitate de care beneficiaza tot mai multi romani.
DANIELA IVAN
Tot romanul care are o bucata de pamant in fata casei se gandeste sa faca baie in propria sa piscina sau macar sa-si monteze o minipiscina cu jacuzzi in curte. Pentru asta trebuie sa scoata din buzunar minim 4.000 de euro, insa preturile pot sari de 15.000-16.000 de euro. Exista si bazine care costa 40.000 de euro, insa acestea sunt pentru oameni cu dare de mana. Aceasta piata este apreciata la 12 milioane de euro si este in plina expansiune.

Bazine din plastic

Cele mai cautate sunt bazinele de dimensiuni mici facute din plastic (polipropilena), care sunt mai accesibile ca pret. Acestea sunt gata executate, iar pretul lor variaza in functie de dimensiuni si gradul de dotare. Spre exemplu, o piscina ovala dotata numai cu sistem de recirculare-filtrare, care are o lungimea de 4 metri, o latime de 2 si cu o adancime de un metru costa 2.200 de euro. O piscina mai mare (6 x3x1,5) ajunge la 3.800 de euro. 〞Oferim peste 100 de variante constructive cu preturi cuprinse intre 3.000-10.000 de euro", spune Pal Ignac, director la firma Panip Trade SRL. El adauga ca o piscina bine vanduta este cea cu dimensiuni de 5,5 x2,5x1,2, al carui pret este de 4.500 de euro, in care intra si instalatiile de baza. Anul trecut, vanzarile firmei s-au ridicat la 250 de piscine.

Gusturi mai rafinate

O piscina din rasini sintetice asociate cu fibra de sticla sau din structuri metalice acoperite cu liner costa mai mult. 〞Un bazin cu un volum de 70 metri cubi ajunge in jur de 13.000- 14.000 euro cu instalatii cu tot", a spus Francesca Malinovski, reprezentantul firmei House Sistem. In plus, la acestea se monteaza tot felul de echipamente suplimenentare de genul scarilor din inox, sistemelor de racire/incalzire, sisteme de iluminat subacvatic.

Nu sunt uitate nici trambulinele si apartatele de hidromasaj care pot ridica pretul la peste 20.000 de euro. Cu toate astea exista 4-5 firme mari care vand in jur de 30-40 de piscine anual. 〞Am plecat de la doua piscine vandute in anul 1996 si am ajuns la 46 anul trecut", spune Carmen Nina-Grama, director de marketing la firma Kasta Metal.

Ea explica ca mai bine vandute sunt piscinele mari care au forma dreptunghiulara, de bob de fasole sau de rinichi.

Jacuzzi in foisor

Nu putini sunt cei care au inceput sa-si monteze foisoare in gradina din curtea vilei. Aici, familia se aduna in jurul mesei pentru odihna si confort. Moda acestei veri este ca in acest chioscuri sa fie montat si un jacuzzi exterior, in care locatarii vilei sa leneveasca sub biciuirea sau mangaierea reconfortanta a hidromasajului. Placerea se ridica la peste 2.000 de euro daca luam in calcul pretul minipiscinei cu hidromasaj si costul foisorului. Insa exista si cazi cu hidromasaj mult mai sofisticate, venite din import, care ajung la 13.000 de euro.

Cada cu masaj

Cei care nu au inca o locuinta pe pamant se pot consola in aceasta vara schimbandu-si cada veche din baie cu un jacuzzi. Moftul costa intre 600-1.100 de euro, in functie de numarul jeturilor de apa prevazute pentru masaj. Aceste cazi permit reglarea temperaturii apei, a volumurilor de jeturi, a intensitatii si tipului de masaj: mangaietor sau biciuitor. Exista insa si cazi care ajung la peste 10.000 de euro. Acestea au jeturi de apa si de aer a caror forma se poate modifica in functie de dorinta.
×