x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Mamaia - Telegondola: jumatate de miliard de lei pe zi

Mamaia - Telegondola: jumatate de miliard de lei pe zi

30 Iul 2004   •   00:00

Castigul zilnic din vanzarea biletelor la Telegondola din statiunea Mamaia este de peste o jumatate de miliard de lei, a declarat Radu Mazare, primarul Constantei, citat de Mediafax.

Pretul unui bilet este de 50.000 de lei de persoana, ceea ce inseamna, raportat la castigul anuntat, ca aproximativ 10.000 de persoane "se dau" zilnic cu aceasta masinarie.

AGLOMERATIE. Telegondola, inaugurata in urma cu aproape doua saptamani, este un adevarat succes, reprezentand noul punct de atractie de pe Litoral. Pentru o plimbare pe deasupra statiunii, turistii stau la coada in permanenta, de dimineata, pana la miezul noptii. Dar pentru cumpararea unui bilet nu se asteapta mai mult de o jumatate de ora, iar fluxul este continuu, a precizat Mazare.

MAI MULTE. Distanta dintre cele doua statii de imbarcare de langa Hotelul Perla din Mamaia si respectiv in zona Cazinoului este de 2 kilometri, iar telecabina se deplaseaza cu o viteza care variaza intre 5 si 8 metri pe secunda. Asta inseamna ca plimbaretii nu au la dispozitie decat 7 minute pentru a privi marea "de sus". La ora actuala, pe cablurile situate la 50 de metri inaltime aluneca 21 de cabine, iar profitul obtinut din exploatarea lor va fi folosit pentru achizitionarea altor 28, care au fost deja comandate.

×