x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old MASS-MEDIA - Stirile zilei 11 mai 2004

MASS-MEDIA - Stirile zilei 11 mai 2004

11 Mai 2004   •   00:00
MASS-MEDIA - Stirile zilei 11 mai 2004

Prea sexi pentru Meteo

S-a intamplat in Italia. Mai exact, conducerea postului de televiziune Rete 4 a decis ca Eleonora Pedron, fosta Miss Italia 2002, este mult prea sexi pentru a prezenta rubrica Meteo. Purtatorul de cuvant al Rete 4 a declarat ca 〞Meteo este o rubrica serioasa in cadrul careia nicidecum nu-si are locul o fetiscana care sa-si arate funduletul". Totul a pornit de la niste fotografii ale Eleonorei aparute intr-o publicatie. Eleonora a pozat in niste pantalonasi foarte scurti si foarte stramti, ceea ce, se pare, contravine imaginii pe care Rete 4 vrea sa o aiba. Asa ca fosta Miss Italia a fost inlocuita. (Cristina Ologeanu)

〞Lista lui Schindler", cel mai vizionat

〞Lista lui Schindler", filmul pe care Antena 1 l-a difuzat sambata seara, a avut un impact deosebit asupra telespectatorilor din Romania, care au ramas sa-l vizioneze in numar impresionant, in ciuda orei tarzii de difuzare, impuse de interdictiile privind vizionarea filmului de catre minorii sub 16 ani, a duratei sale de peste trei ore si a subiectului deloc 〞usor". Potrivit datelor furnizate de TNS/AGB International, 〞Lista lui Schindler" a avut un rating de 5,5% si o cota de piata de 20,5%. Pe locurile urmatoare pe tot parcursul zilei de sambata s-a situat filmul 〞Asasinii" - 3,9% rating (PRO TV) si 〞Din umbra" (TVR) - 1,3% rating.

Fonduri PHARE impotriva violentei la TV

PHARE finanteaza proiectul initiat de CNA pe tema mijloacelor de limitare a violentei la TV. Membrii CNA atrag atentia asupra proliferarii violentei in toate genurile de programe televizate, de la filme si stiri, pana la emisiuni de divertisment. De aici, necesitatea luarii unor masuri urgente pentru limitarea difuzarii pe post a violentei nejustificate. Din fondurile PHARE vor fi asigurate asistenta tehnica, elaborarea unor studii de piata, organizarea de sesiuni de instruire si dezbateri publice pe tema tele-violentei. (Miruna Mihalcea)
×