x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Munciti legal in tara morilor de vant

Munciti legal in tara morilor de vant

05 Mai 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA

Venituri mari intr-o tara dezvoltata. Conditii de munca civilizate si acumulare de experienta. De ce acte aveti nevoie pentru a lucra in Olanda.
CRISTIAN PETRU

Romanii care vor sa castige mai multi bani lucrand in strainatate pot munci si in Olanda. Exista insa cateva conditii pe care trebuie sa le indepliniti inainte sa va faceti bagajele si sa plecati spre tara morilor de vant. Astfel, aveti nevoie in primul rand de un pasaport valabil si de o adeverinta medicala care sa ateste ca nu suferiti de tuberculoza. Nu sunt acceptate persoanele care au cazier judiciar si veti fi nevoiti sa semnati o declaratie din care sa reiasa ca nu ati avut nici un conflict cu legea. De asemenea, aveti nevoie de asigurare medicala care sa acopere toate riscurile in Olanda. Si poate in primul rand aveti nevoie de o autorizatie de sedere temporara (MVV). Viza speciala va permite sa intrati in tara lalelelor.

Cerinte speciale

Aceste conditii generale reprezinta primul pas pentru a obtine un loc de munca in Olanda. Cat priveste cerintele speciale, trebuie sa demonstrati ca aveti deja un potential angajator care are in Olanda permis de munca la Centru de Munca si Venituri. Permisul de munca este valabil un an. Toate documentele trebuie sa fie legalizate. Mai multe informatii despre posibilitatea gasirii unui loc de munca in aceasta tara puteti obtine de la Ambasada Olandei la Bucuresti sau pe adresa de Internet a Oficiului pentru migratia Fortei de Munca www.omfm.ro.

Documente pentru autorizatie de sedere

Autorizatia de sedere temporara se poate obtine numai cu informatii si documente obtinute atat de la angajatorul din Olanda, cat si de la persoana care intentioneaza sa lucreze in strainatate. Actele dumneavoastra vor fi verificate de catre reprezentanta diplomatica olandeza din Romania, iar cele ale angajatorului de catre biroul olandez de migratie a muncii. Raspunsul il veti primi dupa patru saptamani de la depunerea tuturor documentelor necesare.
×