x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Nightwish revine in toamna

Nightwish revine in toamna

07 Mai 2004   •   00:00

MASS-MEDIA

Cu ocazia concertului sustinut la noi, Tarja Turunen ne-a acordat in exclusivitate un scurt interviu.
DANA PURGARU

Seara tecuta, Tarja Turunen, vocea mult indragitei trupe de gotic-metal Nightwish, a sustinut la Bucuresti un concert de lieduri din seria 〞Nopti Scandinave". Cu aceasta ocazie a raspuns si la cateva intrebari ale Jurnalului National.

  • Jurnalul National: Cum ti-a venit ideea acestui turneu, 〞Nopti Scandinave"?

    Tarja Turunen: 〞Nopti scandinave" a fost gandit si conceput initial doar pentru tari latine. Ideea mi-a venit acum doi ani, deoarece m-am gandit ca ar fi frumos sa prezentam si celor din America de Sud muzica noastra.

  • Esti in prezent una dintre cele mai cunoscute soprane. Cum ai ajuns sa canti gotic-metal si muzica clasica?

    Cand am inceput sa cant cu Nightwish aveam deja la activ multe concerte de muzica clasica. Nu sunt genul de rockerita, dar ascult si acest tip de muzica. Heavy metal-ul este un gen foarte special si multa lume ar trebui sa-l asculte.

  • De ce ai ales Romania?

    De ce nu? Romania este tara muzicii clasice. Apreciez foarte mult muzica clasica romaneasca si cunosc cativa artisti romani. Angela Gheorghiu este una dintre ei. Mai sunt cativa dar au numele foarte dificil de pronuntat.

  • Ti-ai inceput studiile clasice in 1996, la Academia de Muzica Sibelius din Finlanda, unde ai studiat muzica religioasa. De ce muzica religioasa?

    M-a atras orga si corul bisericesc. Am avut sansa sa fac ceva special. Cand eram mica mergeam destul de des la bierica...

  • Aceasta intrebare este pe buzele tuturor fanilor tai din Romania: vei continua cu Nightwish o data ce vei termina studiile muzicale?

    Bineinteles, nici nu ma gandesc sa renunt. Dupa lansarea urmatorului album, 〞Once", in vara aceasta, vom pleca intr-un turneu mondial.

  • In toamna vei reveni in Romania, cu Nightwish...

    Da, la 19 noiembrie vom canta, pentru prima oara, la Bucuresti, in cadrul turneului de promovare al albumului 〞Once". Vom fi obositi, dar abia asteptam!
  • ×
    Subiecte în articol: muzica