x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old OBSERVATOR / Stirile zilei - 13 mai 2004

OBSERVATOR / Stirile zilei - 13 mai 2004

13 Mai 2004   •   00:00

Copii cu cate 30 de nasi

Locuitorii comunei Bodoc din judetul Covasna isi boteaza copiii nu cu unul sau doi nasi, ci cu un intreg alai, transmite Rompres. Locuitorii acestei asezari se pot lauda ca au, fiecare, intre 10 si 30 de perechi de nasi. Etnograful Kozma Csaba, din Sfantu Gheorghe, care a studiat fenomenul, a observat ca acesta a aparut in ultimii 50-60 de ani, nu din considerente religioase, ci sociale. Pe langa semnificatia spirituala, sarbatoarea botezului reprezinta pentru localnici un bun prilej de intrajutorare reciproca. Copilul este coplesit cu cadouri, atat la nastere, cat si la confirmarea religioasa care are loc la varsta de 14 ani.

PNA cerceteaza patru politisti

Procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Targu-Mures al Parchetului National Anticoruptie cerceteaza patru politisti, printre care se afla si unul dintre adjunctii sefului IJP Mures, comisarul-sef Adrian Pop, transmite Rompres. Surse din cadrul PNA Targu-Mures sustin ca Pop a fost reclamat ca, in luna decembrie, ar fi primit mai multe bunuri de la un cetatean german, Dumitru Schuster, care avea o afacere cu aparatura second-hand in comuna Chetani, in schimbul unor servicii. Alaturi de comisarul-sef Pop mai sunt cercetati trei politisti din Chetani, care au fost reclamati de asociatul omului de afaceri german, Danil Gavris, ca ar fi primit diferite bunuri de la Schuster.

O frantuzoaica primea droguri prin posta

O studenta frantuzoaica la o facultate din Cluj este cercetata pentru trafic cu droguri, dupa ce a primit, la un oficiu postal din Cluj, un colet care continea droguri, informeaza Mediafax. Seful Directiei Regionale Vamale Cluj, Dorin Miere, a declarat miercuri ca in coletul respectiv erau o caseta, o felicitare, dar si un pachetel care parea a fi ciocolata, fara ambalajul initial, insa. Lucratorul vamal a verificat pachetul cu trusa narcotest, rezultatul fiind pozitiv, astfel ca au fost anuntati politistii. Tanara este cercetata in stare de libertate pentru trafic de droguri.

Un militar accidentat in Irak revine in tara

Un militar roman din detasamentul special dislocat la Babilon (Irak) a suferit un accident vineri seara, in timpul antrenamentelor pentru misiune, in urma caruia are trei vertebre fisurate, informeaza Mediafax. Transportat la un spital american din Germania, maistrul militar Costel Rosu, 33 de ani, va fi adus in tara in maximum o saptamana. Avand in vedere misiunile desfasurate de cercetasi, nu se pot dezvalui informatii despre imprejurarile in care s-a produs accidentarea militarului, a declarat ieri purtatorul de cuvant al MApN, lt. col. Gelaledin Nezir.

Accident mortal in Colentina

O persoana si-a pierdut viata, iar o alta a fost grav ranita in urma unui accident petrecut marti seara in cartierul Colentina. Basarabeanul Alexandru M. (30 de ani) conducea o Dacie Papuc pe Bulevardul Doamna Ghica, dinspre Soseaua Colentina catre strada Baicului. Ajuns in dreptul statiei RATB 〞Scut Gherase", soferul a schimbat brusc directia de mers, intrand in plin intr-un Oltcit condus pe aceeasi directie de Lucian H. (35 de ani). In urma impactului, soferul Oltcitului a murit pe loc, iar pasagerul din dreapta a ajuns in stare grava la spital. (Ion Alexandru)

Spital blocat de muncitorii care modernizeaza linia de tramvai

Accesul in Spitalul de pneumoftiziologie 〞Marius Nasta" din Capitala este blocat de catre lucratorii care se ocupa de modernizarea liniei 12 de tramvai, informeaza Mediafax. 〞De cand au inceput lucrarile, accesul in spital a fost serios afectat, dar, pana acum, exista macar o poteca pe care putea trece salvarea cu bolnavii in stare grava", a declarat directorul institutiei, Paul Stoicescu. Acesta a mai adaugat ca in urma cu cateva zile, lucratorii au taiat si cablurile telefonice.
×