x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old OBSERVATOR - Stirile zilei 8 mai 2004

OBSERVATOR - Stirile zilei 8 mai 2004

08 Mai 2004   •   00:00

Un urmarit general se ascundea in Delta

Un infractor din Prahova, dat in urmarire generala, a fost prins in judetul Tulcea, transmite Infostar. Vasile Balan (40 de ani), din comuna Aricesti, judetul Prahova, era cautat pentru executarea unui mandat penal de doi ani si sapte luni pentru rele tratamente aplicate minorului. El a fost depistat pe raza localitatii Jurilovca din judetul Tulcea. Vasile Balan a fost incarcerat in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Tulcea.

Alarma falsa la 〞Finante"

Angajatii Directiei Finantelor Publice Ilfov au evacuat ieri dimineata sediul in care lucrau, dupa ce un telefon anonim a anuntat amplasarea unei bombe in incinta institutiei. Ofiterii Serviciului Pirotehnic al IGPR au ajuns imediat la fata locului, au evacuat tot personalul, precum si cetatenii prezenti in cladire, dupa care au luat la puricat fiecare colt al Directiei. Dupa aproximativ o ora, anchetatorii s-au convins ca este vorba de o gluma proasta. Aceasta este a doua amenintare falsa cu bomba de saptamana aceasta ce are ca 〞obiectiv" Directia Finantelor Publice Ilfov. Politistii au declansat o ancheta pentru identificarea 〞glumetului". (Ion Alexandru)

Megafurt la platforma Ispat Sidex

Doua tiruri au fost interceptate joi seara de politistii de frontiera din Galati, in timp ce incercau sa sustraga peste 20 de tone de tabla de pe platforma Ispat Sidex. Marfa avea ca destinatie o firma din Piatra-Neamt si din primele cercetari a rezultat ca actele pe care soferii le aveau asupra lor erau false. Asemenea transporturi au mai fost depistate in ultima vreme, dar furtul de materiale din Sidex este departe de a fi eradicat. Politistii reusesc de cele mai multe ori sa prinda doar muncitori care au in sacose cantitati mici de sarma sau alte produse. (Erik Hoosz)

Candidat nascut luna trecuta

Pe listele electorale depuse pentru functiile de primar in judetul Bistrita Nasaud exista mai multe greseli care au fost depistate de Biroul Electoral Judetean, informeaza Mediafax. Cele mai multe greseli se refera la datele persoanle ale candidatilor, astfel ca unul dintre aspirantii la fotoliul de edil figureaza ca fiind nascut in aprilie 2004. Vina pentru aceste erori apartine presedintilor birourilor electorale locale, sustine presedintele BEJ, judecatoarea Ildiko Simionescu.

Eleronul Dacia valoreaza 22 milioane euro

Fostul angajat al Automobile Dacia Romica Ion Sandu, cel care a inventat eleronul Dacia, ar putea primi 22 de milioane de euro ca despagubiri pentru folosirea inventiei sale, informeaza Mediafax. Decizia apartine Tribunalului Arges si vine in urma reevaluarii sumei de 120 de miliarde de lei, stabilite initial ca despagubire. Valoarea actualizata depaseste jumatate din pretul de 50 de milioane de dolari platit de Renault, in anul 1999, pentru pachetul majoritar de actiuni de la Dacia. Despagubirea ar urma sa fie acoperita in cea mai mare parte de la bugetul de stat. Primarul retinut pentru mita Primarul orasului Eforie, Mihail Cosma, a fost retinut de procurorii anticoruptie pentru mai multe fapte de luare de mita. Potrivit anchetatorilor, in 2000, primarul ar fi primit o spaga de 1.500 de dolari pentru a inlesni mituitorului achizitionarea unui teren aflat in proprietatea privata a Cosnsiliului Local. Un an mai tarziu, Cosma ar fi primit o alta spaga de 2.000 de dolari pentru aprobarea unei concesionari de teren. In 2002, primarul ar fi luat, potrivit procurorilor, o noua mita de 1.200 de dolari pentru a interveni in aprobarea unei autorizatii de functionare a unui bazar. Anul trecut, Mihail Cosma ar fi luat 1.000 de dolari mita pentru un aviz. (Miruna Pasa)

Piedica nautica pentru transfugi si contrabandisti

Politia de Frontiera Romana are de ieri o noua nava de patrulare si interventie dotata cu echipament de ultima generatie. Nava 〞General Paraschiv Vasilescu" a fost achizitionata anul trecut din Germania. Desi este mai grea cu 90 de tone, fata de navele aflate in prezent in functiune, cele doua motoare produc 3.400 de cai putere si o viteza de 30 de noduri. Consumul este de 105 litri de motorina pe ora, la viteza de patrulare. Vasul poate naviga si pe o mare de gradul 5. Nava este dotata cu o ambarcatiune cu motor atasabil, ce asigura o mobilitate sporita echipei de control a Politiei de Frontiera pentru interceptarea si abordajul vaselor ce incalca regimul juridic al frontierei de stat in zona contigua si in zona economica exclusiva. (Eduard Pascu)
×