x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Primarul de dar nu se cauta la dinti

Primarul de dar nu se cauta la dinti

21 Mai 2004   •   00:00

Exact in perioada cand orice targovet ar trebui sa aiba dreptul sa rasuceasca tartacuta politicienilor pe toate fetele,(...)

(...) asa cum rasucim in Obor capatana de varza aleasa din gramada sa vedem daca nu-i ciuruita de larve, parca ne-a luat Dumnezeu mintile, caci teritoriul patriei noastre s-a transformat intr-o clasa de maturi handicapati, obligati sa stea in bancute cu mainile la spate si sa participe la ore severe de dirigentie, unde o profesoara sleampata si nevricoasa, cu cronometrul implantat in uter, chestioneaza turma oligofrenilor inscrisi la concursul 〞Cine stie castiga".

Conventia si artificiul par produsele cele mai cautate pe piata mass-mediei romanesti, de vreme ce oameni in toata firea isi baga singuri capul in jugul televizorului ca sa nu mai avem nici o indoiala ca tara lui Papura-voda va fi condusa nu doar de priboi, ci si de priporci adevarati.

In baraca estica ne-am nascut si tot in baraca estica vom muri, daca nu vom sti sa ne scuturam, macar in ceasul al doispelea, de instinctul subordonarii, sa putem face praf com...dia, inainte ca progeniturile noastre sa se buluceasca pe stadioane, sa hauleasca si sa tropaie in cadrul noii Cantari a Romaniei capitaliste.

Cand un barosan local isi permite luxul sa adune din teritoriu douascinci de mii de manechine de carpa, vomitate din camioane in centrul urbei, cu steguletele si balonasele de rigoare, inseamna ca Ceausescu n-a prea murit, ci, aidoma ramei serpesti lovite cu sapa, s-a divizat intr-o multime de ramisoare boante si cu ceafa groasa, dispuse numaidecat sa treaca in fruntea turmei.

〞Sunt gata sa conduc!", acesta era strigatul de lupta al puilor de activisti ce ieseau din burta mamei cu cravata de pionier la gat si cu pasaportul in spilhozen.

Cine-si inchipuie ca Petrica Roman si cu Geoana s-au jucat cand erau mici cu lopatelele la groapa de nisip se inseala amarnic. Cu portharturile taticilor la brau, acesti copii ai strazilor din Primaverii infigeau stegulete in harta Romaniei si haleau judetele la Monopoly asa cum ciuguleam noi dudele cazute pe jos.

Exercitiul a dat roade la timpul potrivit caci, dupa ce batranii generali ne-au pus parintii cu fata la zid, fructele maniei lor proletare impotriva nevestelor pot face linistite reclama la pasta de dinti Colgate, ranjindu-si fasolile de portelan din afisele lipite pe aceleasi ziduri.

Cand ai copilarit printre cizme de comisari si tururi de activisti de partid, cand in loc de basme cu zane si zmei la gura sobei n-ai auzit decat povesti cu Ana Pauker si cu Beria la gura semineului, sigur ca n-ai nici un complex sa-l insurubezi pe tatucul Bulucea pe post de varf de lance al partidului Noua Democratie. Atat de noua, vorba aia, ca te doare curul!

Dupa ce a fost tavalita ca un snitel prin praful comunismului de macelari profesionisti, iacata, Romania pare pregatita sa se arunce de bunavoie in tigaia odraslelor lor.
×