x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Recordul celor de la Mazda

Recordul celor de la Mazda

13 Mai 2004   •   00:00

AUTO

Mazda este o masina care are din ce in ce mai mult succes pe plan mondial, dar mai ales in Europa.
CATALIN FAINISI

Liniile frumoase ale modelelor japoneze, alaturi de motoarele fiabile si de consum mic sunt atuurile care au dus si la rezultate foarte bune ale constructorului nipon pe piata romaneasca.

RECORD. Importatorul oficial Mazda in Romania a anuntat ca in primele patru luni ale acestui an au fost comercializate 165 de unitati, in conditiile in care, in 2003, au fost vandute in total 287.

Varful vanzarilor a fost reprezentat de luna aprilie, cand 54 de masini au luat calea soselelor romanesti. Cele mai de succes modele au fost Mazda3 si Mazda6, urmate de utilitara B2500, care, in aprilie, a avut o crestere de 60 la suta fata de luna martie.

ANIVERSAR. Un alt record obtinut de Mazda, pe plan international de aceasta data, il constituie iesirea pe poarta fabricii a modelului MX-5 cu numarul 700.000. Exemplarul aniversar are un motor de 1,8 litri si 178 de cai putere si va fi vandut unui client american.

Recordul japonezilor vine la aproape 15 ani de la lansarea primului roadster Mazda, inclus, in luna mai a anului 2000, in Cartea Recordurilor, drept cel mai bine vandut automobil sportiv, cu o productie totala de 531.890 de unitati.
×