x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Saptamana Bivolarilor

Saptamana Bivolarilor

27 Mar 2004   •   00:00

Asa ar trebui sa se numeasca, la modul general si sugubet, cele mai importante stiri ale saptamanii daca cineva s-ar chinui sa le adune la un loc. Sirul Bivolarilor s-ar deschide cu Gabriel, persoana bine cunoscuta, care a reusit sa fraudeze o suma astronomica de la BRD (...)

(...) si care a fost pedepsit cu 5 ani de puscarie, si s-ar incheia cu Gregorian, gurul, care din doi in doi ani intra pe mana politiei si ocupa primele pagini ale ziarelor, de fiecare data pentru aceleasi acuzatii: sex, pornografie, droguri etc...

In ceea ce-l priveste pe primul Bivolar, am facut un calcul aritmetic simplu. Am impartit frauda de 2.253 miliarde de lei la numarul zilelor de puscarie pe care le-a primit de la instanta, adica 5 x 365 = 1.825 zile. Rezultatul este 1,23 miliarde lei/zi de puscarie. Cam atat trebuie sa fure un politician, in cazul de fata fost membru PSD, dar nici cu altii nu ne este rusine, pentru o zi de pedeapsa. La banii astia cui nu i-ar conveni sa faca puscarie? Din acest calcul reiese ca România este tara cu cel mai rentabil raport hotie - pedeapsa. Deci indemnul este clar: furati baieti, furati, ca merita!

Seria Bivolarilor continua cu domnii Mischie, Bebe Ivanovici, Corneliu Iacobov si Marian Vanghelie. Toti au fost vedete la jurnalele tv din aceasta saptamana, in cadrul rubricii 〞Cascadorii rasului". Domnii Mischie si Ivanovici s-au autosuspendat in aceeasi zi, ca la comanda, dar si unul, si altul sustin ca nu a fost comanda, ci ca asa le-a dictat lor constiinta. Constiinta de partid, evident, care constiinta se numeste Ion Iliescu sau Adrian Nastase, singurii care pot sa dicteze in PSD. Ceilalti scriu dupa dictare, fiecare dupa cum se pricepe mai bine. De exemplu, Marian Vanghelie, care nu s-a prea omorat cu scoala la viata lui, nu vrea sa se autosuspende, desi constiinta i-o dicteaza si lui. Problema la el insa nu-i cu constiinta, ci cu scrisul dupa ea. Oricum, mie mi se pare ca primarul Vanghelie este intre ceilalti cel mai vertical. Necazul lui este insa imaginea. Asa a spus domnul Dan Ioan Popescu, seful sau pe linie de partid: 〞Domnul Vanghelie are probleme cu imaginea...". Adica cum, are culoarea mai inchisa? E in ceata? Are dungi? Sau a umblat prea mult ca cioara vopsita si nimeni n-a facut nimic pana acum, zicand ca-i cotofana.

Se poate spune ca rechinii de care tot spunea baroana Nicholson sunt scosi la defilare ca sa-i vada Uniunea Europeana cu harponul PNA-ului infipt in cap. Insusi Günther Verheugen apreciaza ultimele evenimente de pe frontul luptei anticoruptie: 〞Cred ca focurile de avertisment i-au permis premierului sa intensifice lupta impotriva coruptiei si sa ii includa pe baronii din propriul partid in cazul ca acestia au legaturi cu criminalitatea economica si coruptia". Aceasta declaratie a fost facuta pe 23 martie. Intrebarea mea este: ce va face Guvernul daca cei de la UE nu vor fi multumiti nici acum? Nu de alta, dar dupa focul de avertisment urmeaza focul la picioare, iar atunci se lasa cu rani, cu schije, cu fracturi. Cine va fi bagat in fata ca s-o ia la geoale de la Bruxelles? Sau se va aplica tactica româneasca: UE trage in Guvern, iar Guvernul trage UE in piept? Ramane de vazut!

Revenind la autosuspendari, tot spectacolul acesta seamana cu un balet politic dansat pe muzica valsului 〞Situatia albastra" de Bebe Ivanovici. Se merge pe poante, se face spagatul, se executa piruete, iar la urma reverente pana-n pamant in fata Uniunii Europene. In rest, machiaj, costume, orchestra, miscari de scena si in general tot arsenalul unui spectacol, din pacate, prea lung si prea obositor pentru publicul platitor. Balet politic cu baroni onesti. Rafo Onesti.

Iacobov este urmatorul in seria Bivolarilor din aceasta saptamana, motiv pentru care ii vom spune Iacobiv. El nu a avut nevoie sa se mai autosuspende. El nu face balet, el este din alt film: 〞Iacobiv si fratii sai", care frati sunt din Bacau, evident. Este o PSDrama locala, turnata in studiourile 〞Hrebacau Film", despre care vom avea ocazia sa mai vorbim.

Peste toti Bivolarii acestia troneaza linistit si cuceritor, rupt de lumea reala, dar mereu cuplat la energiile cosmice ale fericirii, simpaticul Gregorian, cel care a pus bazele Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut. In absolut nimic. Ori daca avem omul care ne poate aduce fericirea integrandu-ne in absolut, nu inteleg de ce ne mai chinuim cu integrarea in Europa.

×