x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

25 Ian 2005   •   00:00

26 IANUARIE 2005
PROTEST. Peste o suta de cadre didactice din Odorheiu Secuiesc au protestat in fata Primariei municipiului, nemultumiti ca nu au luat al 13-lea salariu. Liderul filialei Harghita a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Kocs Ilona, a declarat ieri ca a fost vorba de o actiune spontana de protest, aceasta nefiind organizata de sindicat. Kocs Ilona a mai spus ca Odorheiu Secuiesc este unul dintre putinele orase din tara unde inca nu s-a acordat acest drept financiar. El a precizat ca proiectul de buget pe 2005 a fost adus in discutie de mai multe ori in Consiliul Local, dar, din cauza unor neintelegeri intre consilierii UDMR si primarul Szasz Jeno, documentul nu a fost inca votat. (Rompres)

ELEVI-SUPRAVEGHETORI. Elevi cu rezultate bune de la Colegiul Agricol Falticeni au supravegheat, in premiera, participantii din clasele gimnaziale la Olimpiada de Istorie, faza locala, care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Falticeni. Inspectorul scolar general al judetului Suceava, Mihai Vitcu, a declarat ca profesorii de istorie din Falticeni care au avut elevi participanti la faza locala a Olimpiadei de Istorie au hotarat ca supravegherea copiilor la sustinerea probei scrise din concurs sa fie facuta de elevi ai claselor a XII-a de la Colegiul Agricol Falticeni, gazda acestei etape locale.

CORIGENTI. Peste 10% dintre elevii buzoieni nu au promovat semestrul intai al acestui an scolar. Cei 9.600 din 64.000 de elevi declarati in anul de invatamant 2004-2005 au situatia scolara neincheiata, sunt corigenti sau, mai grav, nu s-au prezentat la scoala. Prof. Ion Carlan, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, a precizat ca situatia de la sfarsitul semestrului intai este fara precedent in invatamantul preuniversitar buzoian, fapt ce ne obliga sa tragem un serios semnal de alarma.

CONTROL. Numarul elevilor damboviteni descoperiti cu paduchi a crescut, conform Directiei de Sanatate Publica a Judetului Dambovita, la 233 fata de 197 de cazuri inregistrate la inceputul anului scolar. Cu toate acestea, copiii damboviteni au scapat de raie, in luna ianuarie neinregistrandu-se nici un caz, desi in septembrie erau sapte. In urma triajului epidemiologic efectuat in luna ianuarie s-a constatat o dublare a cazurilor de boli infectioase in Dambovita, fata de cel de anul trecut, atat la scolari, cat si la prescolari.

×