x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/INFO

SCOALA/INFO

13 Ian 2005   •   00:00

14 ianuarie 2005
ABANDON. Sapte tinere care urmau cursurile gimnaziale in scoli din judetul Vrancea au renuntat la invatatura pentru a se casatori. Conform Inspectorului General al ISJ Vrancea, Enache Mandrescu, cele sapte tinere au abandonat scoala in primul semestru al anului scolar in curs si anticipeaza ca numarul abandonurilor va creste. Casatoriile sunt frecvente in special in comunitatile de rromi unde fetele se casatoresc la 10-11 ani, a explicat Mandrescu.

PROGRAM. 30 de scoli din mediul rural din judetul Mehedinti vor fi reabilitate cu fondurile provenite de la Banca Mondiala pentru relansarea invatamantului rural. Contractul de executie a investitiilor, incheiat cu o firma constructoare din Craiova, prevede inceperea lucrarilor in luna februarie 2005 pentru primele 10 scoli alese de catre Inspectoratul Judetean Scolar Mehedinti. In Mehedinti, circa 30% dintre unitatile de invatamant din reteaua rurala, din cauza lipsei sursei de apa si a grupurilor sanitare, nu au primit autorizatii sanitare de functionare, a precizat inspectorul general scolar Lucian Capitanescu. (Rompres)

RESTRICTII. Patru dintre institutiile de invatamant postliceal particular din Iasi nu mai au dreptul sa faca inscrieri incepand cu anul scolar 2005-2006, potrivit deciziei Inspectoratului judetean de Invatamant Iasi. In urma unor controale efectuate de Consiliul National de Evaluare Academica a Invatamantului Preuniversitar, institutiile care nu mai pot face inscrieri sunt Scoala Postliceala Pro Sansa, Scoala Postliceala Alternativa, specializarile de asistenti farmacisti din cadrul Grupului Scolar Constantin Branzei si a Asociatiei Filantropice Medical - Crestina Christiana. (Rompres)

×