x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old SCOALA/Info

SCOALA/Info

26 Oct 2004   •   00:00

26 OCTOMBRIE 2004
MENTORI IN SCOLI. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Alexandru Athanasiu, a anuntat extinderea sistemului de acordare a ajutoarelor financiare guvernamentale pentru achizitionarea de calculatoare, scop in care s-au aprobat 96 de milioane de dolari. Din aceasta iarna se continua programul in toata tara, fiind foarte util la nivelul liceelor, deoarece dorim introducerea tehnicii de calcul in cat mai multe unitati scolare, a precizat ministrul Athanasiu la intalnirea cu cadrele didactice din invatamantul preuniversitar oradean. In programul de mentorat s-a creat functia de mentor in invatamant, dupa un model care exista in alte sisteme din strainatate, profesorii debutanti urmand sa aiba un profesor cu vechime care sa se ocupe de grupe de profesori debutanti carora le impartaseste din experienta lui. Cadrele didactice cu multi ani de activitate au fost invitate sa participe la acest program, fiecare mentor avand asigurata suma de 200 de euro lunar pentru aceasta activitate.

Principalele prioritati ale ministerului in domeniul educatiei sunt programele de finantare a invatamantului in care se include evident si salarizarea cadrelor didactice, imbunatatirea continutului invatamantului, in ceea ce priveste dotarea cu manuale scolare, a bibliotecilor scolare si invatamantul din mediul rural si a treia prioritate, cea privind modificarile din planul de invatamant - in care orice lege a invatamantului se va anunta cu patru ani inainte, pentru a intra in vigoare treptat, pe cicluri de invatamant. (Rompres)

SCOALA EUROPEANA LA BACAU. De sambata, Scoala Mihail Sadoveanu din municipiul Bacau a devenit Scoala europeana, fiind inclusa intr-un ambitios proiect de parteneriat extern cu gimnaziile poloneze din Rybnik si Radom, Liceul Leyta de Brike din Objat - Franta, Institutul comercial din Modena - Italia, Liceul Terrecki din Istanbul - Turcia si Liceul Serron din Serres-Grecia. Este un proiect de comunicare, a declarat profesorul Nicolae Brava, directorul scolii bacauane, precizand faptul ca aplicarea acestuia va conduce la ruperea barierelor intre elevii din scolile partenere, indiferent de limba vorbita, oferindu-le participantilor posibilitatea de a face schimburi de informatii despre tarile, orasele si sistemele educationale proprii. Profesorul Brava sustine ca realizatorii de fapt ai proiectului sunt elevii din clasele a VII-a C, a VII-a E si a VIII-a A, impartiti in echipe de lucru, fiecare avand responsabilitatea sa.

Luna viitoare, o delegatie a scolii bacauane va fi prezenta la Modena, celelalte vizite de documentare urmand sa fie programate pe parcursul anului viitor. (Rompres)

×