x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Sfaturi

21 Mai 2004   •   00:00

Cum curatam obiectele din metal?

Argintarie

Pentru dezoxidare, cautati un produs care sa contina un agent dezoxidant si altul care da lustru. Se poate freca si cu o spuma de slefuit foarte fina, lustruindu-se apoi cu o carpa. Pentru obiectele cu forme sculptate, folositi o periuta de dinti moale. Incetiniti oxidarea tacamurilor din argint, ferindu-le de lumina, prin infasurarea lor in hartie de matase sau catifea si asezarea lor intr-o caseta.

Staniu

Pentru obtinerea unui aspect mat, obiectele se curata cu apa, in care se pun cateva picaturi de detergent pentru vase. Petele de grasime se elimina cu alcool denaturat. Se lustruiesc cu o bucata de stofa din lana. Pentru redarea stralucirii se foloseste un dezoxidant potrivit.

Cupru si alama

Cupru si alama se corodeaza in contact cu aerul. Oxidul aparut se indeparteaza cu un lichid special aplicat cu peria, cu carpa, sau cu un somoiog de bumbac. Se lustruieste cu grija.

Bronz si metale dure

Obiectele se spala cu apa si sapun sau cu esenta de terebentina. Se curata partile murdare cu o periuta de nailon si apoi se limpezeste. Pentru a da stralucire se da un strat de ceara de albine si se lustruieste cu o perie moale.

Zinc si tabla

Obiectele se spala cu apa si sapun, eventual amestecata cu lesie. Pentru detartrare se foloseste otet si alcool alb caldut. Clatirea se face cu apa curata.

Raspundem cititorilor

Domnul Silviu Nistor ne intreaba ce recomandam pentru hol: gresia sau parchetul?
Avand in vedere ca holul este o portiune a casei foarte circulata, va sugeram o gresie de buna calitate. De preferat, alegeti o culoare deschisa.

Doamna Dana Avram doreste sa-i sugeram cateva culori pentru apartamentul sau.
Portocaliul inchis despre care ne vorbiti in scrisoare micsoreaza el insusi camera. Combinatil cu un crem sau bej deschis. Daca doriti contrast, alegeti un verde deschis. Pentru dormitor, "mergeti" pe un albastru deschis, crem sau coniac deschis. Nici albul nu este de evitat. Asteptam, in continuare, intrebarile dumneavoastra la Casuta Postala 148, Oficiul Postal 63, Bucuresti sau pe e-mail, la contact@ misiuneacasa.ro. Serviciile noastre de consultanta, asigurate de catre specialisti, sunt gratuite.
×