x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Simplitate si culoare - Melania Medeleanu

Simplitate si culoare - Melania Medeleanu

03 Feb 2005   •   00:00

STIL DE VIATA
CLAUDIA CURICI
E riguroasa in meseria ei. E naturala si sensibila. Ii plac hainele de la Polo Garage si Mistake. Se relaxeaza in Libraria Carturesti.

Stilul este conditionat in primul rand de personalitatea fiecaruia. Se pune in valoare prin individualizari, nu prin asimilarea ultimului trend. Se adapteaza. E vorba doar de imaginatie, de simt estetic si de cunoastere de sine. E drept, banii te pot ajuta sa pui in valoare stilul, insa femeile au dat tot timpul dovada de creativitate chiar si cand n-aveau o situatie materiala grozava.

E necesar sa mergi la shopping daca vrei sa fii la moda! Dar shoppingul nu este decat reactia feminina la lumea care se construieste in jurul nostru cu tot ceea ce o aduce in fata: marketing, publicitate, inovatii, consum si de ce nu pasii decisivi - pe care vrem sa-i facem cu totii - spre o viata mai buna.

Soarele - secretul tonusului meu

Relaxare in locul preferat: ceainaria Carturesti
Simplitate, culoare si muzica sunt cele trei cuvinte prin care Melania isi defineste stilul. Nu uita sa adauge: Si rigoare. E ceea ce iti impune pana la urma profesia de jurnalist. Este mai degraba o persoana discreta, care tine la intimitatea vietii personale. A constientizat insa importanta notorietatii pentru viata profesionala si incearca sa imbine nevoia de imagine cu pastrarea naturaletii si a bunului-simt.

Viata publica nu ma obliga decat la o atitudine decenta. Ceea ce, imi place sa cred, nu-mi lipsea nici inainte de a intra in spatiul public. Se simte nedreptatita atunci cand se spun lucruri neadevarate despre ea si nu intelege nevoia jurnalistilor de a deforma realitatea.

E dependenta de vremea buna si plange cand da cu ochii de frig. Nu-mi caut confortul sau armonia personala in obiectele din jurul meu. Echilibrul si implicit buna dispozitie mi-o ofera mai degraba oamenii care ma inconjoara. Si vremea. Soarele e o componenta importanta a tonusului meu. Nu se uita la reportajele cu subiecte sensibile, pentru ca o fac sa planga de-adevaratelea. E foarte empatica si nu suporta sa vada suferinta in jurul ei. E atasata de lucruri care ii readuc in memorie momente semnificative din trecut. Sunt carti la care tin foarte mult, dupa cum sunt si haine pe care probabil ca nu le voi mai purta vreodata, dar de care nu ma pot desparti. Mai am un sah pe care l-am castigat la primul meu concurs important... sunt scrisori pe care le-am primit si le pastrez cu drag...

  • Fotoreporter: Lucian Alecu

    Uneori, mersul la cumparaturi face minuni. E, daca vreti, o adevarata terapie. Fie ca-ti iei o haina sau iti faci manichiura, o schimbare cat de mica e binevenita. E o fuga de micile sau marile probleme care ne inunda gandurile...

  • Sacou. 2.550.000 de lei. Polo Garage.

    Desi la inceput era o problema, am constatat cu timpul ca din doua una: ori sacoul s-a obisnuit cu mine si a inceput sa pice bine, ori eu m-am resemnat si nu-l mai privesc ca pe o uniforma de serviciu.
  • Si pretul conteaza.

    Fac ce fac si tot la sacouri ma uit.

    Stilul meu?
    O rochie senzationala si pantofi cu toc la bal, sacou la serviciu, jeansi si tricou la un suc, canadiana si fular la munte, papuci si pantaloni acasa.

    ...cumpar pentru ca imi place sau pentru ca am nevoie... Ies in lume cu hainele de statut doar atunci cand intalnirile pe care le am ma conditioneaza. Hainele de statut sunt un compromis pe care incerc sa-l fac cat pot de rar.

    Mica printesa

  • Rochie din tafta cu crinolina.
  • 24.000.000 de lei.
  • Mistake.
  • Printre carti, la Carturesti, ma simt cel mai bine, atmosfera de aici ma relaxeaza.

    In fiecare carte incercam sa ne regasim si suntem incantati atunci cand personajele reusesc sa ne readuca aminte de cei care am fost sau sa ne trimita cu gandul la cei care am vrea sa fim. E o permaneta cautare a unei evadari din cotidian si pentru un ziarist obsedat de cotidian prin contract lectura este sansa de a scapa de o obsesie.
  • ×