x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Subventii pentru studenti

Subventii pentru studenti

02 Sep 2004   •   00:00

Ministrul Educatiei, Alexandru Athanasiu, s-a intalnit ieri cu studentii pentru a discuta despre subventii de cazare pentru tineri si despre situatia caminelor.

Ideea acordarii subventiilor pentru cei care nu mai prind cazare (600.000-700.000 de lei pe luna), foarte buna de altfel, nu pare a fi altceva decat o masura electorala, dupa cum considera reprezentatii Asociatiei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR). Asta, din cauza ca proiectul prevede ca beneficiaza de subventie pentru cazare studentii din invatamantul universitar de stat, cursuri de zi, aflati pe locuri finantate de la bugetul de stat, care nu locuiesc in caminele institutiilor de invatamant superior de stat. Iar ministrul Educatiei a anuntat ca mai sunt cateva conditii de indeplinit, printre care ca beneficiarii sa provina din familii cu venituri brute lunare de maximum 1,5 milioane lei pe membru de familie. Iar un copil din acest gen de familie nu prea ajunge la facultate, este de parere

Cristi Dumitru, presedintele ANOSR. Studentii mai trebuie sa atinga nivelul performantelor academice stabilite de universitati si sa fi solicitat un loc pentru cazare in caminele studentesti ale institutiei de invatamant superior in care frecventeaza cursurile. (Eugenia Mihalcea)

×