x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Teroristii de apartament

Teroristii de apartament

21 Mai 2004   •   00:00

MISIUNEA CASA

Vine vara si, mai mult ca oricand, ne amintim ca traim cu dusmani in casa. Mici, multi, rezistenti, adaptati pana la a fi inventivi, programati sa ne faca zile negre. Insectele!! Gandacii de bucatarie se dau in vant dupa caldura si umiditate. Noaptea parasesc ascunzisurile si ataca hrana noastra, tesa- turile, cartile. Rezista timp de o luna fara hrana si, mai bine de o saptamana, fara apa. Au o capacitate de reproducere fantastica (o femela poate avea pana la un million de descendenti)!

Insecticidele recomandate in cazul lor sunt lacurile de pulverizat si gelurile, mai putin toxice si cu miros mai diminuat. Puteti folosi si capcane pentru gandaci. Pana sa inceapa insa canicula, aduceti o echipa de specialisti, pentru o dezinsectie generala.

Pentru vanatoarea de tantari va recomandam plase puse la ferestre, rulante sau fixe, spiralele antitantari (fumigene) sau aparate care emit unde sonore de inalta frecventa. Nici mustele nu rezista la acest tratament. Furnicile au prostul obicei de a-si face musuroiul la usa, sau chiar in interiorul unei locuinte. Sunt capabile de adevarate strategii de razboi. Alimentele contaminate de ele capata un gust insuportabil, de acid formic.

Pulverizarile pentru furnici trebuie facute, in cazul fericit, inainte de invadarea bucatariei.

Va sugeram o smecherie. Plasati in locurile posibile de trecere ale furnicilor bucatele de lamaie. Puricii au o mare capacitate de rezistenta, putand ramane in letargie multa vreme. Se pot adaposti si intre scandurile podelei. Exista produse adecvate exterminarii lor. Tratarea se va face cu minutiozitate. Nu uitati textilele din casa, dar si spatiile dintre lamelele parchetului.
×