x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Tonitza, un cartier pentru 1.400 de tineri

Tonitza, un cartier pentru 1.400 de tineri

22 Mai 2004   •   00:00

IMOBILIARE

In toamna acestui an Sgentia Nationala pentru Locuinte (ANL) va da in folosinta in Bucuresti primele 120 de apartamente din noul cartier Tonitza, destinat exclusiv tineriilor.
CATALIN BUDESCU

Ansamblul situat in sectorul 4 va avea un numar total de 704 apartamente tip garsoniere pretul pentru intretinere fiind mai mic decat in cazul unor apartamente de acelasi tip. Ansamblul de pe Soseaua Oltenitei se intinde pe o suprafata de 7,1 ha.

PRIMELE LOCUINTE. In lunile septembrie-octombrie a acestui an vor fi date in folosinta primele 120 de locuinte din acest ansamblu. Acum apartamentele se afla in diverse stadii de executie, lucrarile cuprinzand si infrastructura necesara pentru intrega zona aflata in programul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL). Restul de 578 de unitati locative sunt in stadiul de pregatire, cel mai probabil acestea urmeaza sa fie gata in cursul anului viitor. Constructiile din cartierul Tonitza sunt realizate printr-un sistem nou al infrastructurii, structura imobilelor fiind metalica, inchiderea realizata cu panouri OSB, iar sistemul termic de tip CONDEM. Acest sistem de constructie, folosit pentru a doua oara la noi in tara, asigura o rezistenta mare la cutremure, precum si o viteza de executie de doua ori mai mare decat in cazul constructiilor standard.

INVESTITIE. Costurile pentru acest ansamblu se vor ridica la aproape 24 de milioane euro, suprafata totala construita fiind de 61.066 de metrii patrati. Din cele 704 apartamente, 225 sunt garsoniere si 479 cu doua camere. Programul cuprinde in final si constructia de apartamente cu trei camere, precum si a unor spatii de recreere si agrement. Executivul a preconizat constructia a circa 20.000 de apartamente destinate tineriilor in urmatorii patru ani in Bucuresti. In acest moment, la nivelul intregii tari, se afla in executie un numar de 12.000 de apartamente destinate tinerilor in sistem de inchiriere.

293 de apartamente pentru tineri, in Sectorul 3

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a inceput in februarie 2003 pe raza Sectorului 3 din Bucuresti constructia de apartamente pentru tineret. Astfel, in acest moment, ansamblurile de locuinte se ridica in urmatoarele zone : Aleea Cioplea 3-5, Soseaua Garii Catelu 170 B, Strada Alexander Von Humboldt si in Aleea Cioplea 4. Imobilele urmeaza sa fie gata in curand si au cate 92 de apartamente fiecare pentru primele doua locatii, respetiv 64 si 45 de aparatamente. Acestea vor fi destinate inchirierii pentru tinerii care au depus cereri la nivelul Primariei Sectorului 3.
×
Subiecte în articol: apartamente