x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Toropiti de vacanta, fara chef de cursuri

Toropiti de vacanta, fara chef de cursuri

12 Ian 2005   •   00:00

SCOALA
Scolarii nu prea au trecut pe la ore in primele doua zile de scoala. Iar cei care au ajuns in incinta au preferat sa se opreasca pe terenul de baschet.
OANA ANTONESCU

INCEPUT. Elevii au mai tras o minge inainte de scoala. Unii chiar in timpul orelor
In primele zile de scoala profesorii au fost foarte sarguinciosi: s-au prezentat in proportie de 100% la ore, au facut recapitulari, au predat conform programei si nu au trecut cu vederea sa puna absente. Elevii insa nu au fost multumiti de conduita profesorilor: Chiar au predat, au pus absente si am facut toate orele, isi declara nemultumirea Mirela Tudorache, o eleva de la Grupul Scolar Agricol V. Harnaj din Bucuresti. De partea cealalta, frecventa la ore din partea elevilor a fost de 70%-80%,conform spuselor directoarei Mariana Rosner. Chiar si cei care au venit nu au dat un randament maxim pentru ca sunt molesiti si au mai putin chef de munca.

Liliana Ionescu, profesoara de romana la Grupul Scolar, a fost multumita de elevii carora le-a predat in prima zi de scoala. Inainte de vacanta de iarna le-am cerut doar sa vina odihniti si se pare ca intr-adevar le-a priit, pentru ca intr-adevar par odihniti, a constatat profesoara dupa primele ore in care a facut o scurta recapitulare si a predat alte lectii.

RECREATIE. Andrei, Victor si Mihai au inceput cel de-al doilea semestru cu o partida de baschet in curtea scolii, in timpul orei de chimie. Acum, la inceput, ne mai lasa profesorii, dar pe urma gata, s-a terminat cu distractia, spun ei.

Victor spera doar ca profesorii vor fi indulgenti si nu le vor pune absente. Orele s-au facut si cred ca avem deja patru absente azi. Asta daca au pus absente, nu stim sigur, dar noi speram ca nu, completeaza el. Valeria Ghenis, profesoara de discipline agricole de profil, a preferat sa faca dirigentie in prima ora de dupa vacanta, desi nu era trecuta in orar.

Chiar daca primele zile de scoala au fost mai lejere pentru unii elevi, semestrul al II-lea incepe in forta, pentru ca anul scolar de la Grupul Scolar se va finaliza cu o serie de examene: Bacalaureatul, nivelul I de atestare pentru clasa a X-a si examenul de absolvire pentru anul III profesional.

LA ORE CU JANDARMII
Acomodarea cu scoala a fost grea si pentru elevii ieseni. In primele zile de la inceperea celui de-al doilea semestru, zeci de tineri care au chiulit au fost dusi la orele de curs de catre jandarmi. Elevii au fost gasiti in barurile din imprejurimile scolilor sau pe terenurile de sport. Sesizarile au venit din partea cadrelor didactice, iar in urma acestora au fost formate 25 de echipaje, care au facut razii in sase cartiere ale Iasiului.

Nici o amenda nu a fost aplicata elevilor chiulangii. Actiunile de acest gen, organizate in baza unui program de colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean vor fi continuate atat in scopul constientizarii elevilor cu privire la gravitatea atitudinii lor fata de obligatiile ce le revin, cat si al prevenirii faptelor antisociale.
×