x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Info

TURISM/Info

27 Ian 2005   •   00:00

28 IANUARIE 2005
DEZVOLTARE REGIONALA. Infrastructura de acces catre zona turistica Murighiol, Uzlina, Dunavatu de Jos, Lacul Razim va fi modernizata, conform unor hotarari aprobate de Consiliului Judetean Tulcea. Scopul acestui proiect este atragerea investitiilor romanesti si straine si dezvoltarea economiei, astfel incat numarul turistilor sa creasca cu aproximativ 20%. Proietul prevede realizarea unei piste pentru biciclisti, imbunatatirea sistemului de semnalizare turistica, construirea unor parcari, grupuri sanitare si centre de informare turistica. Valoarea totala a proiectului este de 7,78 milioane de euro, suma necesara cofinantarii proiectului fiind de 1,11 milioane de euro.

CRESTERE. Spania va avea in 2005 cu 2,6% mai multi turisti, principalii vizitatori fiind din Germania si Marea Britanie. Conform unui raport Exceltur, numarul turistilor germani va fi cu 2,9% mai mare fata de 2003, iar cel al britanicilor cu 2,3%. Daca in 2004 sumele cheltuite de un turist au fost cu 2,3% mai mici decat in 2003, in 2005 suma cheltuita de acesta este cu 1,7% mai mica decat in 2004. Industria turistica genereaza 11- 12% din valoarea anuala a produsului intern brut al Spaniei.

THAILANDA SE REFACE. Dezastrul provocat de tsunami are repercursiuni asupra industriei turistice din Thailanda. Procentul de ocupare din statiunea Phuket, care gazduia in mod normal 2,75 de milioane de turisti straini a scazut brusc cu 10%. Veniturile inregistrate de industria turistica reprezinta 6% din produsul intern brut al Thailandei. Refacerea paradisului tropical este posibila, dar va necesita ceva timp, apreciaza un patron din Kamala. Organizatia Mondiala pentru Turism se va reuni intre 31 ianuarie si 1 februarie la Phuket pentru a discuta asupra modalitatilor de relansare a acestei industrii.

PROIECT. Dezvoltarea complexului turistic montan de la Ranca-Targu Jiu continua, aceasta zona urmand sa primeasca 5,2 milioane de euro pentru un proiect Phare. Fondurile vor fi folosite pentru realizarea a 10 km de canalizare, patru statii de epurare si un telescaun pe o distanta de 1,5 kilometri spre Varful Papusa. Investitiile realizate in aceasta zona au ca rezultat atragerea a mii de turisti si iubitori ai sporturilor de iarna, la fiecare sfarsit de saptamana. Datorita asezarii geografice, zapada rezista aici mai multe luni pe an.

×