x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old TURISM/Stirile zilei - 30 iulie 2004

TURISM/Stirile zilei - 30 iulie 2004

30 Iul 2004   •   00:00

Moeciu - Targ de vara cu cas afumat

La sfarsitul acestei saptamani, turistii sunt asteptati la Moeciu, unde se va desfasura timp de doua zile "Targul de vara", organizat de Primaria Brasov si Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural Brasov. Gazdele au pregatit programe artistice, spectacole de folclor si concursuri cu premii pentru cei mai buni crescatori de animale. Turistii vor putea admira si cumpara obiecte de arta populara, dar si diferite sortimente de branzeturi preparate traditional. Din oferta localnicilor nu va lipsi casul afumat, branza in coaja de brad, telemeaua sau traditionalul bulz moecian.

Promovare - Site turistic pentru straini

Turistii straini care vor sa viziteze Romania au la dispozitie un nou site de pe care se pot informa si pregati pentru vacanta. La adresa www.spirit.ro, calatorii straini vor descoperi Romania din instantanee care surpind cele mai frumoase locuri ale tarii noastre, completate de jurnale de calatorie ale turistilor care au vizitat deja meleagurile romanesti. Site-ul are o sectiune unde turistul isi poate contura un plan de vacata in Romania in doar cateva minute, in functie de destinatia dorita si suma pe care este dispus sa o cheltuiasca.

Statistica - Mai multi turisti in Spania

Spania a fost vizitata de 23,1 milioane de turisti in primul semestru al acestui an, ceea ce reprezinta o crestere cu 2,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Numarul turistilor care au sosit cu avionul in Spania a reprezentat 28% din totalul sosirilor in perioada amintita, potrivit organizatiei Frontur. Destinatia care a atras cei mai multi turisti in primul semestru a afost Catalunia, unde au sosit 5,2 milioane de turisti, cu 9,4% mai mult fata de primele sase luni ale anului 2003. Marea Britanie si Germania conduc in topul tarilor cu cei mai multi turisti sositi in Spania in prima jumatate a anului.

Delta Dunarii - Concurs de turism sportiv

La sfarsitul acestei saptamani se va desfasura in Delta Dunarii, in apropierea localitatii Crisan, cea de-a XVI-a editie a concursului de turism sportiv Trofeul "ALBATROS". Concurentii vor trebui sa-si dovedeasca indemanarea la probele de pescuit si de orientare turistica de zi si de noapte. Organizatorii au pregatit si alte teste, precum teste teoretice, alpinism, cros, folk individual si o proba culturala. Sambata, participantii vor avea la dispozitie mai multe ore pentru o plimbare in Delta. Cazarea se va face in tabara, la corturi.
×