x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Viata bate filmul la 〞Dincolo de limite"

Viata bate filmul la 〞Dincolo de limite"

08 Mai 2004   •   00:00
Viata bate filmul la 〞Dincolo de limite"

MASS-MEDIA

Pentru unii, viata are un ritm alert. Atat de alert incat nu mai au timp sa se gandeasca la propriile probleme. Acesti oameni sunt surprinsi in emisiunea 〞Dincolo de limite" de la Prima TV. Ei sunt medicii de la Urgente, Salvare sau Pompierii.
CRISITNA OLOGEANU

Din 19 aprilie, Prima TV a inceput difuzarea acestei emisiuni ce isi doreste sa-i familiarizeze pe telespectatori cu viata traita la limite. Totul se invarteste nu in jurul cazurilor, ci in jurul medicilor, pompierilor sau al taximetristilor din emisiune. Fiecare are povestea sa, fiecare este filmat in cele doua aspecte ale vietii: la serviciu si in afara lui.

RITM ALERT. De luni pana vineri, este transmisa cate o serie de documentare realizate intr-un ritm alert, in acord cu viteza vietii pe care o traim. Cronologic, seriile sunt: 〞Urgente", 〞Salvatorii", 〞Nasterea", 〞Trauma" si 〞Taxi". La fiecare serie exista cate trei producatori, toti coordonati de Ina Gheorghiu. Pentru cele 30 de minute cat dureaza emisiunea, se lucreaza enorm. Ne-am convins de acest lucru pasind pe urmele celor care muncesc pentru aceasta emisiune. La primul popas - camera de garda a Spitalului Universitar - ne-a frapat ca acolo am gasit doi mebri ai echipei foarte tineri si foarte entuziasti. De fapt, media de varsta a celor 60 de oameni care lucreaza strict pentru 〞Dincolo de limite" este de 25 de ani. Se filmeaza continuu. Orice caz. Insa nu tot ajunge pe sticla. Pentru fiecare caz, trebuie cerut acordul scris al omului. Al pacientului. Nu toti accepta si, atunci, tot ce s-a filmat nu poate fi folosit.

RETETA AMERICANA. Emisiunea este realizata dupa un produs american. De altfel, oamenii au fost intruiti timp de doua luni chiar de cea care a pus pe picioare 〞No limit" - emisiunea-mama de peste ocean: Zsuzsanna Varga. 〞Totul se face fara artificii", afirma producatoarea. 〞Daca medicii gresesc (pentru ca si ei sunt oamneni!) nu se taie la montaj, nu se cosmetizeaza nimic. Ba chiar directorul Statiei de Salvare, dl Ovidiu Cismaru, ne-a declarat ca a primit observatii ca a lasat 〞sa treaca" o editie in care subalternii sai au facut ceva greseli in interventia lor. 〞Lucrurile astea sunt reale. Se intampla oricui. Vrem sa se vada totul asa cum se intmpla in realitate", explica dl Ovidiu Cismaru.

×