x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Week-end pe schiuri

Week-end pe schiuri

20 Ian 2005   •   00:00

PARTIEEE
Turistii pe schiuri se pot bucura si in acest week-end de zapada pe partii. Meteorologii anunta ninsori in nordul tarii in acest week-end. Chiar daca a nins slab si izolat in aceasta saptamana, majoritatea partiilor sunt acoperite de zapada. In Sinaia insa stratul de zapada masoara doar 5 centimetri si nu se schiaza.
CRISTIAN PETRU

PALTINIS. Turistii platesc 40.000 pentru a urca cu telescaunul
Sfarsitul de saptamana reprezinta bucuria schiorilor care au posibilitatea sa mai profite de zapada si sa se relaxeze! Chiar daca nu a mai nins decat slab, majoritatea partiilor sunt deschise si sunt conditii bune pentru schi. Cel mai gros strat de zapada este tot la Stana de Vale. Omatul masoara aici 120 de centimetri, iar temperaturile oscileaza in jurul a -5 grade Celsius, meteorologii anuntand ninsori in nordul tarii in acest week-end. La Arieseni, in judetul Alba, stratul de zapada batut este de aproape 90 de centimetri, ajungand la aproape 130 de centimetri in unele portiuni. Instalatiile functioneaza, iar zapada este in intregime naturala.

INSTALATIE. In Predeal, schiorii se pot bucura de zapada si noaptea

VALEA PRAHOVEI. Turistii care aleg sa isi petreaca sfarsitul de saptamana pe partiile din statiunile de pe Valea Prahovei trebuie sa ocoleasca Sinaia. Aici nu a nins, zapada pe partie este de doar 5 centimetri si nu se schiaza. La Azuga insa, stratul de omat este de aproape 40 de centimetri, iar mercurul termometrelor se incapataneaza sa ramana in jurul valorii de -5 grade Celsius. Telescaunul functioneaza, dar in partea de sus a partiei sunt in continuare pietre. La Predeal, chiar daca noaptea e ger, ziua, soarele reuseste sa incalzeasca putin aerul, nu foarte mult insa. Temperatura este de -5 grade Celsius, iar stratul de zapada masoara 80 de centimetri. Si in acest sfarsit de saptamana, cei de aici se asteapta ca turistii sa umple partiile. Stratul de zapada de pe partiile din Poiana Brasov masoara 50-60 de centimetri, temperaturile coboara sub 0 grade Celsius si functioneaza toate instalatiile de cablu.

FRIG. Si cei care vor ca in acest week-end sa schieze la Paltinis au noroc. Stratul de zapada de pe partie este de aproape 30 de centimetri si nici nu este foarte frig. Temperaturile din statiunea aflata in apropierea Sibiului nu coboara mult sub 0 grade Celsius. La Vatra Dornei, stratul de zapada masoara 25 de centimetri, insa este foarte frig, temperaturile fiind de aproape -10 grade Celsius.

Telegondola Brasov - Poiana

Turistii obisnuiti vara sa se plimbe cu telegondola la Mamaia vor putea face acelasi lucru si la Brasov, daca proiectul primariei locale va prinde viata in viitorul apropiat. Potrivit Mediafax, primarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat miercuri intr-o conferinta de presa ca a eliberat deja certificatul de urbanism pentru construirea unei telegondole. Turistii vor putea astfel sa admire orasul de sus si, de asemenea, sa ajunga in Poiana Brasov fara sa mai mearga cu masina.

TRASEU. Am primit o propunere a unei firme private romano-austriece privind infiintarea unei linii de transport pe cablu din zona garii, cu o statie la Pietrele lui Solomon si de acolo pana sus, in Poiana Brasov. Este o propunere interesanta. Am eliberat certificatul de urbanism pentru efectuarea studiului de fezabilitate, care sa ne spuna toate amanuntele legate de acest proiect, detaliile financiare, tehnice si juridice, a explicat George Scripcaru. Dupa primirea detaliilor privind traseul si implicatiile unei astfel de constructii, studiul va fi inaintat spre aprobare consiliului local. Potrivit primarului, investitia este exclusiv privata, dar costurile nu au fost inca dezvaluite.

VACANTA MEA E CEA MAI TARE
Sfarsit de saptamana pe partiile din Parang. Fotografie trimisa de Elena Neagoe - Petrosani
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
INFO
×
Subiecte în articol: zăpadă centimetri stratul