
Rețetele de socializare au devenit platforme de pe care oamenii își iau informația, fără însă a o verifica sau a cere sfatul unui specialist.
Dietele-minune, trucuri, rețete de tot felul, toate devin virale peste noapte. Oamenii caută, de regulă, scurtături pentru a-ți atinge obiectivele atât în ceea ce privește aspectul, cât și situația financiară. Cu toate acestea, specialiștii susțin că nu toate aceste metode sunt sigure și nu ar trebui urmate orbește.
Recent, pe platformele de socializare a devenit virală o rețetă pentru arderea rapidă a grăsimilor. Este vorba de o băutură cu turmeric (curcuma), apă și lămâie, care se spune că trebuie băută dimineața pe stomacul gol. Mulți susțin că această combinație ar ajuta la detoxifierea organismului și arderea grăsimilor.
Cu toate acestea, specialiștii avertizează în privința consumului acestei băuturi. Mai mult decât atât, aceștia trag un semnal de alarmă, deoarece nu există niciun ingredient magic care să elimine grăsimile fără un efort fizic și alimentar.
De asemenea, aceștia explică de ce o astfel de băutură face mai mult rău organismului:
„Nu tot ce vedeți pe rețelele de socializare despre slăbit e adevărat! Încă nu s-a inventat un ingredient pe care să-l înghițiți și să topească grăsimea. Și dacă s-ar inventa, ar lua premiul Nobel pentru medicină și ar ști toată lumea!
Așa că numai cei naivi sau complet nerealiști pot da crezare metodelor miraculoase de slăbit promovate pe TikTok. Și nu e o problemă că nu slăbiți, problema e că poate să vă facă rău”, a declarat Mihaela Bilic, conform unei surse.

Totodată, nutriționista explică de ce o astfel de băutură este extrem de periculoasă pentru sănătate. În principal, turmericul nu este un aliment propriu-zis, ci un condiment. Astfel că, dacă este consumaat în exces poate provoca iritații gastrice.
„Dacă bei curcuma cu apă și lămâie pe burta goală, vă promit că nu se topește grăsimea de pe abdomen și nici piele mai frumoasă nu o să aveți! Curcuma este un condiment, nu un aliment, și consumat în exces poate avea efecte nefaste.
Efectul lui antiinflamator este valabil doar pentru aplicații externe la nivelul articulațiilor dureroase. Însă odată înghițit, mai degrabă produce inflamație și iritație. Cei care au probleme cu ficatul sau vezica biliară ar trebui să evite consumul de curcuma, altfel riscă o criză”, a detaliat nutriționista.
Utilizatorii ar trebui să urmeze sfaturile de pe rețelele de socializare cu prudență, să verifice ca sursele să fie de încredere, iar dacă știu că au unele afecțiuni este mai bine să solicite recomandările medicilor. Influența oamenilor pe platformele de socializare a crescut în ultimul timp, iar asta poate fi în detrimentul siguranței și sănătății utilizatorilor.