x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă De ce bărbații slăbesc mai repede decât femeile? Medic Mihaela Bilic: puțini dintre ei sunt dependenți de zahăr

De ce bărbații slăbesc mai repede decât femeile? Medic Mihaela Bilic: puțini dintre ei sunt dependenți de zahăr

de Redacția Jurnalul    |    27 Ian 2024   •   00:20
De ce bărbații slăbesc mai repede decât femeile? Medic Mihaela Bilic: puțini dintre ei sunt dependenți de zahăr
Sursa foto: Hepta

Mihaela Bilic a vorbit despre motivele pentru care bărbații slăbesc mai repede și mai mult decât femeile.

Este știut faptul că aportul caloric variază în funcție de vârstă, sex și nivelul de activitate fizică. Și tocmai pentru că metabolismul bărbaților este mai rapid decât al femeilor, porțiile bărbaților sunt mai mari. În plus, ei au nevoie de un aport caloric mai mare pentru a-și asigura masa musculară suplimentară, relatează DC News.

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat în emisiunea Provocarea Farfuriei care este motivul pentru care bărbații sunt mai relaxați atunci se apucă de dietă, în familie.

”Dacă un cuplu, soț și soție, se apucă de cură de slăbire va fi extrem de frustrant pentru că el cu siguranță va slăbi aproape dublu, chiar dacă va mânca mai mult.

De obicei bărbații nu au o relație afectivă cu mâncarea și puțini dintre ei sunt dependenți de zahăr.

La bărbați, de exemplu, chiar și dacă este un pahar de vin, a elimina alcoolul timp de o lună duce la rezultate spectaculoase, de până la 5 kg slăbite fără să tai nimic din porția de mâncare.

Și mai au un avantaj, pe lângă jumătate din numărul de celule adipoase și hormonii care nu dau aceste variații de dispoziție, care automat înseamnă și variații de apetit.

Bărbații sunt mult mai cuminți, nu au fantezii alimentare, ei mănâncă ce li se pune în față”, a declarat Mihaela Bilic în emisiunea menționată.

Femeile au fantezii alimentare

”Noi femeile, confruntăm grav lucrurile, toată partea noastră afectivă, dacă nu este satisfăcută, vom face tot felul de povești și ne vom pierde în aceste fantezii alimentare care să ne aducă satisfacție și să ne hrănească la nivelul de imaginație. Și atunci, cu cât te gândești mai mult la un lucru, cu atât vei mânca mai mult.

Nu putem ajunge la o relație distantă, rece și indiferentă față de mâncare dacă noi ne gândim la ea sute de ori pe zi”, a mai spus nutriționistul legat de diferența dintre femei și bărbați, atât în în raport cu mâncarea, cât și cu dietele de slăbire.

×
Subiecte în articol: dieta bărbață slabit hormoni mihaela bilic