x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce se intampla daca folosim telefonul in timpul mesei!

Ce se intampla daca folosim telefonul in timpul mesei!

05 Mar 2018   •   17:40
Ce se intampla daca folosim telefonul in timpul mesei!

Oamenii de stiinta din Canada au demonstrat ca utilizarea telefonului in timpul mesei ii face pe oameni nefericiti, lipsindu-i de posibilitatea de a comunica, de a sta de vorba cu ceilalti.

 

Specialistii de la University of British Columbia au efectuat o serie de experimente care au demonstrat cat de daunator este telefonul mobil pentru comunicarea intre oameni. 90% dintre persoanele participante la studiu nu s-au desprins, practic de smartphone-urile lor.

Gadgeturile fac parte deja din viata multora dintre noi, transformandu-se in ceva absolut necesar. Dintr-un fel de obisnuinta deja, posesorii de telefoane mobile verifica aproape in permanenta mesajele primite, apelurile inregistrate, retetele de socializare.

Acest lucru ii face nefericiti pe utilizatori, pe prietenii si apropiatii lor. Persoanele participante au fost invitate impreuna cu familiile si persoanele apropiate la restaurant. Unora li s-au luat telefoanele mobile, ceea ce le-a permis sa redescopere arta conversatiei, sa se bucure de prezenta oamenilor dragi.

Nu acelasi lucru s-a putut spune despre cei care si-au pastrat smartphone-urile pe durata mesei. Chestionandu-i pe voluntari la final, oamenii de stiinta s-au convins ca mai fericiti au fsot cei care au reusit sa stea de vorba cu rudele si pritenii, lansand telefonul mobil la o parte.

Un studiu anterior a stabilit ca persoanele care dau like-uri sunt nefericite.

×