De obicei, ceaiul de senna este recunoscut datorită efectelor sale purgative și laxative. Acesta poate fi util pentru a ameliora temporar constipația, însă, se recomandă să eviți consumul excesiv deoarece poate provoca efecte adverse.
Proprietățile medicinale ale ceaiului de senna
Planta senna se găsește în mai multe soiuri care aparțin genului Cassia din familia de mazăre sau leguminoase, denumită și Fabaceae, conform Dr. Axe. Frunzele, fructele și păstăile de Senna se folosesc pentru a prepara medicamente cum ar fi ceaiul sau suplimentele.
ceaiul de senna se obține din două soiuri: Cassia acutifolia sau Cassia angustifolia. Utilizat ca laxativ, poate stimula contracțiile intestinale care produc mișcări intestinale. Aceste contracții sunt cauzate de componentele chimice active din senna numite glicozide antrachinonice cunoscute sub numele de sennozide.
Totodată, este important să eviți consumul excesiv deoarece poate cauza diaree. În plus, se recomandă să ceri sfatul medicului dacă vrei să-l consumi deoarece poate interacționa cu unele medicamente.
Ceaiul de senna se bea pe termen scurt deoarece este un laxativ stimulant. Pe termen lung, poate scădea tonusul musculaturii intestinale și poate cauza dependență.
Poate fi eficientă în tratarea constipației
Proprietățile medicinale ale ceaiului de senna pot înmuia scaunele în timp ce cresc frecvența și greutatea acestora. În general, este indicat să bei ceai de senna înainte de culcare pentru a ameliora constipația în dimineața următoare.