x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Corpul nostru, ca ghid antistres 

Corpul nostru, ca ghid antistres 

de Maria Coman     |    08 Aug 2023   •   07:20
Corpul nostru, ca ghid antistres 

Corpul poate fi expertul, ghidul şi barometrul pentru îmbunătăţirea calităţii oricărui aspect al vieţii, dacă învăţăm să îi ascultăm limbajul subtil.

 

Somawise explorează şi adresează probleme adesea ignorate de societate, precum pornografia, dependența de muncă sau vindecarea traumelor. Într-un limbaj captivant şi accesibil, autorul Luke Sniewski ne oferă practici care cultivă și sprijină procesul de reconectare cu corpul, împărtăşind propriile sale cercetări despre îngrijirea de sine, compasiunea fata de noi înşine şi cum putem să adresăm provocările cu calm şi claritate.

Vrei să fii mai rezistent la stres, să te simți mai bine, să-ți îmbunătățești memoria și să devii mai creativ și mai inteligent? Atunci trebuie să te asiguri că faci mișcare! Neurologia modernă arată că mișcarea și exercițiile fizice au efecte de-a dreptul incredibile asupra creierului, organul cel mai influențat de activitatea noastră fizică. Iar acest lucru este valabil pentru copii și adulți deopotrivă, chiar și pentru persoanele mai în vârstă! Medicul psihiatru Anders Hansen explică în cartea Creierul puternic cum sunt posibile toate aceste lucruri. El oferă, de asemenea, sfaturi concrete despre cum să te miști pentru a obține rezultate pozitive – care sunt de fapt atât de numeroase, încât le-am putea numi generic „upgrade mental”!

Mai am câteva certitudini Ne trebuie curaj ca să ne construim neîncetat, zi după zi, și ca să ne găsim acea frumusețe interioară care să ne ajute să trecem peste feluritele obstacole ivite la tot pasul. E o certitudine pe care Jacques Salomé ne-o împărtășește abordând o largă varietate de teme, printre care dificultatea de a iubi și fragilitatea umană, necesitatea separării atunci când „împreună“ ajunge doar un cuvânt golit de sens, capcanele rolului de părinte, vremurile pe care le trăim și pericolele lor. Textele scurte surprind prin diversitate, mergând de la amintiri și corespondență până la interludii cu irizații poetice, alegorii cu accente de (auto)ironie și veritabile pagini de manifest pentru relații interumane sănătoase. Cu simplitate și blândețe, ele ne prezintă sinteza gândirii lui Jacques Salomé, oferindu-ne ocazia (re)întâlnirii cu unul dintre cei mai îndrăgiți formatori în domeniul comunicării, ale cărui idei răzbat până la esența omenescului și, poate de aceea, rămân mereu actuale.

 

 

De-a lungul ultimilor ani, dr. Becky Kennedy ‒ cunoscută în mediul online ca „dr. Becky” ‒ a declanșat o adevărată revoluție în parenting. Nemaidorind să urmeze sfaturi nefolositoare sau cu care nu rezonau, milioane de părinți au adoptat metoda Good Inside, un model eficient și încurajator care pune legătura cu cei mici mai presus de dorința de a le corija comportamentele.

Bazate pe recompense (steluțe și puncte) sau pedepse (punerea la colț), multe abordări de parenting se axează pe schimbarea comportamentului, și nu pe creșterea unei ființe umane. Acest tip de abordări nu asigură însă abilitățile de care copilul va avea nevoie în viață și nici nu dau atenție diverselor nevoi afective. Dacă la toate acestea mai adăugăm și dificultățile avute de părinții înșiși în propria lor copilărie, atunci vom înțelege de ce părinții de azi se simt adesea pierduți, epuizați și îngrijorați că o să-și dezamăgească prichindeii.

 

În cartea de față, dr. Becky își împărtășește filosofia de parenting, dar și o serie de strategii concrete care-i pot ajuta pe părinți să scape de nesiguranță și autoculpabilizare, punând în loc încrederea și îndrumarea fermă. Oferind o nouă perspectivă asupra parentingului, dar și soluții concrete pentru situații diverse (rivalitatea dintre frați, anxietatea de separare, crizele de furie etc.), metoda Good Inside este o resursă bogată pentru generația de părinți care caută o nouă cale de a-și crește copiii și de a-i pregăti pentru o viață bazată pe autoreglarea emoțiilor, pe încredere și reziliență.

 

Influenţa socială. Cum să obţii ce vrei fără compromisuri Ești înzestrat din naștere cu abilitatea de a-i influența pe ceilalți, dar ai fost învățat să-ți suprimi această putere, să respecți regulile, să aștepți să-ți vină rândul, să nu faci valuri. Zoe Chance, o renumită profesoară de la Universitatea Yale, îți arată cum să-ți redescoperi această superputere, care îți permite să-ți pui în practică ideile extraordinare.

Influența nu funcționează așa cum te aștepți fiindcă oamenii nu gândesc așa cum crezi tu. Această carte demontează o serie de concepții greșite, de pildă ideea că oamenilor n-o să le placă de tine dacă le ceri ceea ce meriți, și te ajută să înțelegi de ce e posibil să fii mai puțin influent dacă folosești strategii de negociere obișnuite.

În paginile acestei cărți te vei întâlni cu aligatori, parașutiști, cu un cititor de gânduri costumat în gorilă, cu Jennifer Lawrence și cu omul care a salvat lumea printr-un simplu „nu“ și vei descoperi cum să-ți transformi viața, compania și, poate, chiar să schimbi cursul istoriei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: corp ghid antistres