x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cum procedăm pentru îngrijirea pielii pe timp de vară ?

Cum procedăm pentru îngrijirea pielii pe timp de vară ?

17 Iun 2022   •   14:11
Cum procedăm pentru îngrijirea pielii pe timp de vară ?

Pe măsură ce sezonul estival își intră în drepturi și pielea începe să experimenteze schimbări.

Datorită căldurii excesive are nevoie de mai multă protecție, de calmare a arsurilor solare și de controlul excesului de sebum.

Excesul de sebum

Glandele sebacee produc mai mult sebum datorită căldurii. Sebumul care rămâne la suprafața pielii poate duce la blocarea porilor și senzația de ten încărcat.

Vara apar cele mai multe coșuri mai ales la persoanele cu tenul gras și mixt. Acneea apare datorită bacteriilor care se amestecă cu sebumul și blochează porii.

Alege variante de curățare a tenului care înlătură impuritățile. În funcție de tipul de ten optează pentru versiuni blânde, fără alcool sau parfumuri.

 Hidratare

Datorită căldurii pielea transpiră și elimină apa. Există părerea greșită că pe timpul verii nu avem nevoie de creme hidratante. Dar dimpotrivă, hidratarea este și mai importantă, pentru a preveni uscarea pielii și arsurile solare. În plus expunerea la soare, la aer condiționat, la apa din piscine și apa sărată din mare contribuie la uscarea pielii și scăderea hidratării naturale. La fel si epilarea frecventă, bronzul sau spray-urile anti insecte. Deci optează pentru hidratarea pielii tot timpul anului.

 Protecție solară

Pe timpul verii petrecem mai mult timp afară, în natură pentru a profita la maxim de zilele însorite. Dar expunerea neprotejata la soarele puternic poat dăuna pielii și poate predispune către boli de piele.

 Este adevărat că expunerea câteva minute la soare zi de zi ne ajută să beneficiem de vitamina D, însă razele ultraviolete pot dăuna pielii.

De aceea folosirea cremei de protecție solară este o necesitate și un mod simplu și eficient de a avea grijă de pielea ta pe timpul verii. Aplică crema cu protecție solară chiar și în zilele cu nori și evită soarele puternic de la amiază.

 Este mai bine să previi decât să tratezi, dar totuși dacă se întâmplă mici accidente și apar arsuri solare, apeleaza cu încredere la ajutorul în caz de urgență la  aloe first spray, pe bază de aloe vera, care va calma și răcori zonele afectate.

 Exfolierea pielii

Dermatologii recomandă exfolierea pielii regulat, mai ales în timpul verii. Astfel se elimină transpirația, bacteriile și alte impurități, care înfundă porii și provoacă inflamarea acestora.

Datorită sebumului în exces, în timpul verii cu atât mai mult pielea cere exfoliere constant. Începe cu o data pe săptămână, apoi crește gradual până la de trei ori pe săptămână, dacă pielea ta suportă și nu devine iritată. Astfel te vei bucura de piele luminoasă și radiantă toată vara.

 Alimentatie cu acțiune antioxidantă

Pe lângă cremele sau produsele bogate în antioxidanți, vara pielea are nevoie de susținere și din interior. Bea suficientă apă, consumă fructe, pepene roșu, apă de cocos și fresh-uri pentru a te hidrata. Consumând suficientă apă și lichide vei elimina toxinele din corp și acest lucru se va vedea pe pielea ta. Înclude iaurt și aloe vera gel (poți afla aici mai multe despre gel aloe vera forever beneficii  și vei avea o piele luminoasă și sănătoasă!

 

 sursa foto: https://elements.envato.com/beautiful-smiling-woman-applying-sun-uv-cream-on-a-4V2YSEG

×