x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă De ce să nu mai mănânci niciodată margarină

De ce să nu mai mănânci niciodată margarină

15 Apr 2016   •   16:10
De ce să nu mai mănânci niciodată margarină

Margarina a fost dezvoltată în anii 1860 de către chimistul francez Hippolyte Mège Mouriès, fiind recunoscută în Europa şi brevetată în America abia 10 ani mai târziu, scrie clicksanatate.ro.

Acest aliment a fost inventat pentru a fi un înlocuitor mai ieftin al untului, într-o perioadă în care acesta devenise un produs de lux în Franta; astfel şi oamenii mai săraci aveau cu ce să-şi ungă pâinea.

Iată cât de multe E-uri conţine acest produs

E 100 – curcumina – colorant sintetic, acesta este destul de periculos pentru că duce la scăderea glicemiei. Pe de altă parte, merită menţionat şi faptul că în cantităţi mari creşte secreţia biliară.

E 160a – betacaroten. Acest colorant sintetic are o toxicitate deloc de neglijat. Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că acest E în doze mari colorează pielea în galben.

E 160b – annatto. Şi în acest caz vorbim tot de un colorant sintetic. Este obţinut din organisme modificate genetic. Nu e deloc de trecut cu vederea. Acest tip de poate genera alergii, migrene în cazul copiilor, hipotensiune.

E 202 – sorbat de potasiu . Experiţii în domeniu atrag atenţia asupra acestui conservant sintetic care poate provoca tulburări digestive grave, astm, iritarea pielii şi a ochilor. Este un e considerat foarte periculos şi ar trebui să nu consumăm niciodată alimente care-l au în compoziţie. E 476 – poliglicerol poliricinoleat. Aici discutăm despre un emulgator sintetic care poate duce la alergii.

×
Subiecte în articol: margarina