x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 4 pași pe care trebuie să-i urmezi dimineața pentru a avea o zi perfectă

4 pași pe care trebuie să-i urmezi dimineața pentru a avea o zi perfectă

de Anastasia Paul    |    14 Noi 2023   •   06:20
4 pași pe care trebuie să-i urmezi dimineața pentru a avea o zi perfectă
Sursa foto: Hepta

Te trezești târziu în fiecare dimineață și apoi alergi să te îmbraci, să-ți faci rapid un sandviș și să pleci la muncă? Deși s-ar putea să reușești o perioadă, această rutină alertă și plină de stres va avea efecte negative pe termen lung.

Pe de altă parte, dacă alegi să nu te mai grăbești vei avea un sentiment de pace și împlinire, și îți vei continua ziua liniștit. 

Iată astfel 4 obiceiuri care trebuie incluse în rutina ta de dimineață:

1. Lumină naturală după trezire​

Asigură-te că nu îți expui ochii la lumina albastră a telefonului mobil. Renunță la el și ieși afară pentru a te bucura de lumina naturală a dimineții. Expunerea la lumina soarelui dimineața ajută la resetarea ceasului de somn interior al corpului. Aceasta te înviorează și crește secreția de serotonină din organism, necesară pentru a produce melatonină noaptea. Vei fi astfel somnoros seara și vei dormi bine noaptea.

2. Meditație

Meditația ajută la reducerea stresului, anxietății, depresiei și îmbunătățește memoria, conștientizarea emoțională, concentrarea și fericirea generală. Asigură-te că faci din meditație o parte din rutina ta de dimineață, chiar dacă este doar pentru 20 de minute. Meditația nu trebuie să fie o practică complexă și nu există o modalitate singulară de a medita. Poți încerca diferite stiluri și vei vedea ce funcționează pentru tine.

3. Mișcare

Antrenamentul este cheia îmbătrânirii sănătoase. Poți combina cardio, antrenamentul de forță și yoga pentru a crea o rutină de antrenament sănătoasă. Ideile pentru cardio includ mersul pe jos sau cu bicicleta. Însă asigură-te că le faci sub supravegherea unui expert.

4. Mic dejun hipoglicemic

Aceasta înseamnă un mic dejun bogat în proteine și sărac în amidon. Acest lucru va ajuta la stabilizarea zahărului din sânge pentru restul zilei. Înseamnă cereale integrale, cum ar fi ovăz, mere, portocale, fructe de pădure, piersici, pere și prune. Laptele și iaurtul sunt alegeri grozave. Leguminoasele pe care le poți mânca includ fasole, năut, linte și alune, potrivit timesofindia.com.

×
Subiecte în articol: dimineaţa sanatate fericire