Autorul cărţii “The Fat - Loss Plan”, Joe Wicks, a discutat cu cei de la The Sun despre patru reţete regăsite în cartea sa, care contribuie la pierderea în greutate, într-un mod cu adevărat delicios şi îndrăzneţ.
“Nimeni nu ar trebui să fie speriat de mâncare. Sunt gata să îi fac pe oameni să se îndrăgostească de gătit şi mâncat din nou – într-un mod simplu, sănătos şi, cel mai important, cu un gust grozav”, a spus antrenorul şi autorul Joe Wicks, în vârstă de 32 de ani.
“Nimic nu mă enervează mai mult decât o dietă grasă care îţi spune că nu poţi să mănânci ceva sau că trebuie să renunţi la ceva. Dacă îmi urmezi planul şi faci exerciţii doar 20 de minute de trei sau patru ori pe săptămână, şi găteşti aceste mâncăruri, vei fi mai subţire şi mai în formă ca niciodată”
Reţeta 1: Burger de miel cu feta şi sfeclă roşie
Ingrediente:
250g carne tocată de miel foarte slabă
1 banană
1 lingură de suc de portocală
1 lingură de oregano
Puţină ţelină
Un vârf de cuţit de miez de nucă zdrobit
1 lingură de usturoi pisat
40g brânză feta
2-3 frunze de salată
1 roşie tăiată felii
1 castravete tăiat felii
Pentru sosul de sfeclă roşie:
1 sfeclă roşie gătită
¼ ceapă roşie, tăiată mărunt
2 linguri de oţet de mere
½ lingură suc de afine
½ lingură muştar
Sare şi piper
Mod de preparare: Pune carnea în bol, împreună cu ceapa, sucul de portocală, oregano, sare, miez de nucă, usturoi şi feta. Foloseşte-ţi mâinile pentru a amesteca bine şi modelează în formă de burger.
Pune carnea pe grătar şi las-o trei/patru minute pe fiecare parte sau până îţi place cum arată.
Fă sosul de sfeclă roşie prin mixarea tuturor ingredientelor. Adaugă sare şi piper după gust.
Pune frunzele de salată pe o farfurie, alături de roşie şi castravete, pune burgerul şi adaugă sosul cu ajutorul unei linguriţe.
Reţetă 2: Taco cu friptură şi sos de lime
Ingrediente:
½ ardei roşu făcut pe grătar şi tăiat mărunt
½ ceapă mică, tăiată mărunt
1 praf de chilli
1 roşie tăiată mărunt
Sucul de la o lămâie verde
2 linguri de coriandru
1 bucată de friptură de vită slabă
1 lingură de ulei de cocos
2 tortilla de porumb
1 lingură de iaurt grecesc (opţional)
Sare şi piper
Mod de preparare: Fă salsa prin amestecarea ardeiului roşu cu ceapa, chilli, roşia, sucul de lime şi coriandrul. Amestecă bine. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. Condimentează carnea. Încălzeşte uleiul de cocos într-o tigaie care nu lipeşte şi adaugă carnea, las-o câte trei minute pe fiecare parte.
În timp ce carnea se găteşte, adaugă tortilla în cuptor pentru cinci minute.
Pentru serivire, taie carnea felii subţiri. Pune frunză de salată în centrul foii de tortilla, adaugă carnea tăiată şi adaugă salsa. Poţi adăuga şi iaurt. Învârte foia de tortilla.
Reţeta 3: Pui Saltimbocca
Ingrediente:
180-200g piept de pui
sare şi piper
1 lingură de salvie uscată
1 lingură de ulei de cocos
300g de roşii cherry
30g de frunze de baby spanac
2 căţei de usturoi, bine tăiat
2 felii de şuncă de Parma
30g mozzarella
1 lingură de pătrunjel, tăiat mărunt
Mod de preparare: Condimenteză puiul şi adaugă salvia uscată. Încălzeşte uleiul şi adaugă puiul, adaugă roşiile şi lasă-le un minut. Adaugă apoi spanacul şi usturoiul şi lasă-le pe foc două minute.
Adaugă legumele într-o farfurie, adaugă puiul şi pune peste el şunca de Parma şi mozzarella. După ce se topeşte mozzarella, adaugă pătrunjelul.
Reţetă 4: Joe’s Bounty Overnight Oats
Ingrediente:
1 banană
150ml lapte de migdale
100ml lapte de cocos
30g proteine cu ciocolată
1 lingură cacao
100g fulgi de ovăz
Pentru servire:
1 lingură seminţe de chia (opţional)
2 linguri de cocos disecată
O mână de mure
Mod de preparare: Amestecă banana cu laptele de migdale, laptele de cocos, proteinele şi cacao într-un blender până se omogenizează. Varsă conţinutul peste ovăz şi aşează totul în frigider peste noapte.