x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Sfaturi de sănătate. 5 alimente care te fac fericit

Sfaturi de sănătate. 5 alimente care te fac fericit

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2025   •   17:00
Sfaturi de sănătate. 5 alimente care te fac fericit
Sursa foto: Unsplash.com/legume

Există alimente care stimulează producția de dopamină și serotonină, hormonii fericirii, oferindu-ți astfel o stare de bine.

Printre acestea se află anumite fructe,carne, oleaginoase, semințe și legume. 

Alimente care îți induc o stare de bine

Banane

Bananele condțin carbohidrați sănătoși, oferindu-ți mai multă energie. Potasiul ajută la menținerea echilibrului electrolitic, prevenind crampele musculare și reglând tensiunea arterială.  Magneziul liniștește sistemul nervos iar fibrele susțin digestia. Triptofanul este un aminoacid implicat în producerea serotoninei, hormon responsabil pentru starea de bine.

Carne de pui

Carnea de pui este accesibilă și sănătoasă, conținând proteine, esențiale pentru dezvoltarea și menținerea masei musculare. Pieptul de pui are un conținut scăzut de grăsimi și este bogat în vitamine din complexul B, precum B6 și niacina, care susțin metabolismul și buna funcționare a sistemului nervos.

Pește gras 

Esteo sursă valoroasă de acizi grași Omega-3, cunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății cardiovasculare. Acești nutrienți contribuie la reducerea inflamațiilor, menținerea funcției cognitive și îmbunătățirea stării de spirit. Peștele gras este unul dintre puținele alimente care furnizează vitamina D în mod natural, esențială pentru sănătatea oaselor și a sistemului imunitar.

Oleaginoase 

Au un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, proteine și fibre careoferă o senzație prelungită de sațietate, fiind ideale pentru gustări sănătoase. Reprezintă o sursă importantă de magneziu, seleniu și antioxidanți, nutrienți care contribuie la reducerea stresului oxidativ și la protecția celulelor împotriva îmbătrânirii premature.

Legume cu frunze verzi 

Sunt bogate în vitamine și minerale esențiale, precum fierul, vitamina K și folatul, care sprijină sănătatea oaselor și ajută la prevenirea anemiei. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, aceste legume contribuie la detoxifierea organismului și la menținerea unui sistem imunitar puternic, notează dcnews.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: alimente fericire