x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5p roduse indispensabile tenului

5p roduse indispensabile tenului

de Gina Matei    |    01 Sep 2009   •   00:00
5p roduse indispensabile tenului

Praful, vântul, razele ultraviolete - toate ne afectează tenul în aceaşi măsură. La acestea se adaugă stresul, alimentaţia nesănătoasă şi oboseala. Pentru a contracara efectele negative ale acestora avem nevoie de o îngrijire specială şi de produse corespunzătoare.

Crema hidratantă, demachiantul, crema de noapte, exfoliantul şi măştile vin în ajutorul tău! Fie că ai probleme cu tenul, fie că eşti posesoarea unuia aproape perfect, aceste produse trebuie să fie folosite cu regularitate. Să îţi menţii pielea frumoasă şi sănătoasă devine uneori un efort. Cu ajutorul acestor produse, efortul îţi va fi vizibil uşurat!

• Crema de noapte conferă un aspect mai ferm şi mai luminos tenului şi se aplică imediat după demachiere. Tenul uscat necesită o cremă de noapte hidratantă, tenul sensibil - un produs cu ingrediente antiinflamatorii, tenul ridat - o cremă cu retinol şi antioxidanţi, iar tenul gras poate fi lipsit de crema de noapte. Sfat: La 30 de ani, alege cremele de noapte cu retinol, colagen, aminoacizi, ceramide şi vitamine, La 40 de ani, sunt indicate cremele de noapte cu efect antirid.

• De celulele moarte de la suprafaţa pielii poţi scăpa cu ajutorul exfoliantului. Prin exfoliere, sunt eliminate celulele moarte, se stimulează refacerea celulară, iar tenul devine mai strălucitor. Exfoliantul se aplică întotdeauna pe pielea demachiată şi puţin umedă, cu mişcări circulare, insistând pe bărbie, frunte şi nări. Sfat: nu uita să clăteşti din abundenţă!

• Crema hidratantă este special concepută pentru a hidrata tenul în profunzime. În plus, îl apără de acţiunea factorilor externi. De aceea, în fiecare dimineaţă, după ce te-ai demachiat, aplică crema hidratantă potrivită tipului tău de ten. Crema hidratantă va menţine machiajul mai mult pe faţă, iar în cazul în care nu foloseşti machiaj, tenul va căpăta strălucire şi va fi protejat. Sfat: Alege întotdeauna o cremă hidratantă care conţine factor de protecţie solară.

• Fie că te machiezi, fie că nu, demachiatul este obligatoriu. Este bine să ne demachiem atât dimineaţa, cât şi seara. Dimineaţa, aplicarea unei loţiuni demachiante are rolul de a îndepărta secreţiile adunate la suprafaţa pielii în timpul nopţii. Seara, demachierea asigură pielii o mai bună respiraţie, deoarece îndepărtează machiajul, impurităţile şi praful care se aşează pe faţă pe parcursul zilei. Sfat: Alege demachiantul care se potriveşte tipului tău de ten.

• Măştile faciale au acelaşi efect ca şi exfoliantul: curăţă tenul şi îl împrospătează. Acestea se aplică întotdeauna pe faţa bine curăţată şi se înlătură cu apă din abundenţă. În funcţie de necesităţile tenului tău, poţi opta pentru o mască hidratantă sau pentru una exfoliantă. Sfat: indiferent de tipul de mască pe care ai ales-o, evită zona gurii şi a ochilor unde pielea este foarte sensibilă, iar nivelul de hidratare este mai scăzut.

×
Subiecte în articol: cosmetica