Un aliment considerat banal are beneficii uimitoare pentru organism. Reduce efectul de îmbătrânire și ajută la menținerea sănătății.
Mulți români mâncau halva în perioada comunistă, însă acum este cumpărat destul de rar, deși se găsește în toate magazinele. Este un produs ieftin, la prima vedere banal, dar cu efecte incredibile. Aceasta poate fi gătită și acasă.
Beneficii pentru sănătate
Halvaua înlocuiește cu succes orice orice tratament de întinerire. Conține fosfor, magneziu, calciu, fier și sodiu, toate contribuind semnificativ la sănătatea pielii.
Are astfel beneficii pentru piele, ten, unghii și păr, căci le întărește și le menține sănătoase. Este important de specificat că halvaua se gătește cu semințe de susan și este o sursă de vitamina E, astfel că are un efect antioxidant puternic.
Atenție la cantitate
La fel ca orice alt aliment, și halva-ul are un anumit număr de calorii. Trebuie să ai grijă la cantitatea pe care o consumi deoarece poate duce la ceșterea în greutate. De asemenea, și nutrienții pe care îi are pot deveni periculoși dacă este consumată în exces, potrivit spynews.ro.