x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce trebuie să știi despre apele minerale carbogazoase. Claudia Benea, expert în hidratare: „Sunt extraordinar de benefice!”

Ce trebuie să știi despre apele minerale carbogazoase. Claudia Benea, expert în hidratare: „Sunt extraordinar de benefice!”

de Redacția Jurnalul    |    10 Aug 2023   •   21:30
Ce trebuie să știi despre apele minerale carbogazoase. Claudia Benea, expert în hidratare: „Sunt extraordinar de benefice!”
Sursa foto: Hepta

Apa minerală ori cu sifon este preferata românilor, mai ales în zilele caniculare de vară. Bulele crează o senzație plăcută dar potolesc și setea.

Aceasta se împarte în două categorii, carbogazoasă și carbogazificată. Somelierul de ape Claudia Benea explică la iThink cu Iusti Fudulu care este diferența dintre cele două ape.

„Aproape toate apele minerale naturale din România sunt natural carbogazoase. În contact cu apa, dioxidul de carbon penetrează rocile și ne  aduc o cantitate chiar de 5 ori mai mare de minerale. Dar! Pentru că la îmbuteliere dioxidul natural se pierde. Pentru că România e țara șprițurilor, iar când românul deschide sticla trebuie să-i explodeze bulele în față, pentru ca apa să fie mai efervescentă, mai spumoasă, mai bună, mai plăcută, îmbuteliatorii impregnează de la sursă natural dioxid de natural. Dar pentru că impregnează sunt obligați de lege să scrie – carbogazificată.”, spune acesta.

„Atenție, avem și categoria de ape plate pe care se introduce dioxid de  carbon și aici tot reziduul sec ne spune. Luăm două ape de la același brand și ne uităm la reziduul sec – apa plată și apa carbo. Dacă reziduul sec este identic înseamnă că la apa carbo s-a introdus doar dioxid de carbon alimentar și nu s-a schimbat cu nimic compoziția chimică. Dacă reziduul sec la apa carbo este de 3-5 ori mai mare, acestea ajung de obicei până la 2500 de miligrame pe litru. Aceste ape sunt extraordinar de benefice, dar au avantaje și dezavantaje. Avantajul este că ajută digestia, după mese e foarte bună apa carbo. Are un mic dezavantaj, înainte de masă stimulează pofta de mâncare.”, a mai spus Claudia Benea la iThink cu Iusti Fudulu.

×
Subiecte în articol: apa minerala carbogazoasa hidratare