x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Bărbierit reuşit

Bărbierit reuşit

de Gina Matei    |    11 Aug 2009   •   00:00
Bărbierit reuşit
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Alegerea unui aparat de ras nu este tocmai uşoară, având în vedere că fiecare bărbat se confruntă cu anumite probleme: iritaţii după ras sau degradarea firului de păr. Puţini ştiu însă că aceste probleme pot fi evitate prin alegerea aparatului de ras potrivit.



Cu lame sau electric?
Aparatele cu lamă (cu o singură lamă, cu lame duble, de unică folosinţă sau cu lame ce pot fi schimbate) pot fi utile pentru un ras delicat.

Totuşi, medicul Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, îi sfătuieşte pe bărbaţi să recurgă la acestea doar atunci când nu există o altă soluţie la îndemână. "Atenţie! Lamele cu tăiş dublu nu sunt recomandate începătorilor sau celor care nu sunt foarte îndemânatici, pentru că le pot provoca răni serioase."

Avantajul unui aparat electric este că rasul se face fără a fi nevoie de apă şi de loţiune specială, iar prin ajustările aparatului puteţi alege tipul de ras dorit.

Fără iritaţii
Iritaţiile care apar după bărbierit trebuie tratate corect. Specialistul nostru avertizează că, în caz contrar, acestea pot cauza probleme serioase ale pielii. În timp, pielea devine din ce în ce mai sensibilă, iar bărbieritul un episod neplăcut. Aceste probleme pot fi evitate!

Este nevoie să se aleagă un produs după ras, sub formă de gel, loţiune sau cremă, care să se potrivească tipului de piele şi care să se aplice după fiecare ras.

"La fel de eficientă este şi folosirea unui gel care să înmoaie pielea înainte de ras. Astfel, firul de păr nu va mai fi atât de aspru, iar pielea nu va fi agresată", meţionează medicul Viviana Iordache.

SFATURI. Bărbaţii sunt sfătuiţi să se asigure că produsele de după ras pe care le folosesc sunt încă în termenul de garanţie. De asemenea, nu este indicat să apeleze la o lamă de unică folosinţă de două ori. Există şi un moment optim de realizare a acestei operaţiuni: după duş, pentru că pielea este mult mai pregătit pentru bărbierit. După ce aţi terminat, nu folosiţi produse after-shave care să conţină alcool, pentru că acestea nu fac decât să irite pielea. Puteţi alege un produs pe bază de plante, cu efect antiseptic, care vindecă tăieturile. Toate aceste sfaturi sunt importante pentru un bărbierit perfect.

×