Astfel că o deficiență de magneziu poate provoca anxietate. Utilizarea suplimentelor de magneziu sub îndrumări medicale poate stimula sănătatea mintală și bunăstarea. Pe lângă combaterea anxietății, acest mineral vital are o varietate de alte beneficii, cum ar fi promovarea unei mai bune sănătăți a inimii, ajutându-te să dormi mai bine și ținând la distanță constipația.
Care este legătura dintre magneziu și anxietate
Magneziul, un micronutrient, are numeroase roluri importante în corpul nostru și unul dintre acestea este gestionarea stresului. „Anxietatea este adesea asociată cu frica și îți afectează semnificativ funcția cognitivă și răspunsul comportamental. Există o relație între rezervele de magneziu din organism și anxietate”, explică psihologul Anu Goel.
„S-a descoperit că suplimentarea cu magneziu are un efect de scădere asupra anxietății generale”, explică dieteticianul Garima Goyal. Dovezile, însă, variază în diferite studii. Un studiu publicat în Nutrients, arată efectele suplimentelor de magneziu asupra anxietății și stresului. În 4 din 8 cazuri a existat un efect pozitiv al aportului de magneziu asupra anxietății.
Există dovezi științifice care indică faptul că magneziul ajută la reducerea anxietății. Iată câteva dintre beneficiile suplimentelor cu magneziu pentru sănătatea mintală și bunăstarea generală.
1. Reglează nivelul de cortizol
Cortizolul este un hormon de stres care în condiții prelungite poate provoca depresie și anxietate. Magneziul poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol și, astfel, la reducerea stresului. „Când ai o deficiență de magneziu, corpul tău eliberează cantități mari de cortizol. Acest lucru afectează ceilalți hormoni. Acest lucru ne poate face să ne simțim slăbiți și deprimați. Același lucru este valabil și pentru anxietate”, spune Goel.
2. Reglează neurotransmițătorii
Creierul nostru are neurotransmițători excitatori și inhibitori. Menținerea unui echilibru între aceștia te poate ajuta să gestionezi mai bine stresul și anxietatea. „Magneziul, într-un fel, ajută la menținerea echilibrului și poate chiar induce neurotransmițători inhibitori pentru a preveni agravarea anxietății”, spune Goel. Un studiu, publicat de Institutul Național de Sănătate din SUA, afirmă că suplimentarea cu magneziu scade epinefrina, un neurotransmițător asociat cu răspunsul de luptă sau fugă al organismului, și norepinefrina, un neurotransmițător care reglează simptomele de excitare, atenție, precum și reacțiile de stres, sinteză și eliberare. Acest lucru, la rândul său, scade anxietatea și ar putea preveni și atacurile de panică.
3. Îmbunătățirea funcțiilor creierului
Suplimentarea cu magneziu ajută funcțiile creierului care reduc stresul. Are un impact pozitiv asupra unei părți a creierului numită hipotalamus. Această parte este responsabilă de stres și reglează glandele pituitare și suprarenale, precizează un studiu, publicat în Neuropharmacology. Acesta este modul în care magneziul reduce anxietatea.
Ce este deficitul de magneziu
Deficitul de magneziu apare atunci când există niveluri epuizate de nutrienți în organism. Un studiu, publicat în Nutrients, afirmă că 68% dintre americani și 72% dintre adulții francezi consumă zilnic mai puțin decât nivelurile recomandate de magneziu alimentar. Cu toate acestea, deficiența datorată inadecvării dietei este destul de neobișnuită. „Simptomele deficienței includ greață, vărsături, dureri de cap, anorexie, slăbiciune musculară, spasme și tremor, confuzie mentală, modificări de personalitate și halucinații”, spune Goyal.
Un studiu publicat de National Institutes of Health din SUA, afirmă că deficitul de magneziu are ca rezultat hiperemotivitate, hiperexcitabilitate, o stare în care ai o reacție puternică la stimuli, precum și anxietate și impulsivitate. Prin urmare, există o asociere între deficiența de magneziu și stările nevrotice, o trăsătură de personalitate asociată cu emoțiile negative. Cu toate acestea, suplimentarea cu magneziu te poate ajuta să te simți mai bine.
Care sunt cele mai bune forme de magneziu pentru anxietate
Există mai multe forme de suplimentare cu magneziu, cum ar fi citratul de magneziu și glicinatul de magneziu.
În pofida beneficiilor magneziului în gestionarea stresului, s-ar putea să nu fie recomandabil să îl consumi fără un sfat medical adecvat, spune Goel. Astfel că cel mai bine este să îți iei aportul de magneziu din alimente. „Cantitatea optimă de magneziu necesară organismului este de 440 mg/zi pentru bărbații adulți și 370 mg/zi pentru femeile adulte”, explică Goal.
Cum să obții magneziu din alimente
Alimentele bogate în magneziu sunt verdețurile, avocado, ciocolata neagră, leguminoasele, cerealele integrale, nucile și semințele. Aceste alimente sunt bune pentru reducerea stresului și a anxietății, precum și pentru bunăstarea generală. Alimentele bogate în magneziu ajută, de asemenea, la o mai bună sănătate a inimii și la controlul nivelului de zahăr din organism.
Efectele secundare ale magneziului
În timp ce luarea de magneziu pentru anxietate ar putea fi benefică, există câteva efecte secundare ale magneziului de care trebuie să fii conștient. Toxicitatea magneziului este o afecțiune care este cauzată de utilizarea excesivă a suplimentelor care conțin magneziu, precizează acest studiu, publicat de Stat Pearls. Deși acest lucru este puțin probabil, suplimentarea excesivă poate duce la acest lucru.
În plus, magneziul excesiv poate provoca efecte secundare semnificative, cum ar fi insuficiența renală. Rinichiul poate elimina cea mai mare parte din excesul de magneziu, cu excepția cazului în care există vreo problemă. Excesul de magneziu a fost asociat cu declinul rapid al funcției renale, precizează acest studiu, publicat în Nutrients. Unele dintre celelalte reacții adverse includ diaree, deshidratare, slăbiciune musculară, greață, vărsături, vorbire neclară și vedere dublă.
Concluzie
Suplimentarea cu magneziu vine cu o serie de beneficii pentru sănătate. Magneziul ajută la controlul nivelului de cortizol din corpul nostru. În plus, magneziul poate ajuta și la funcționarea creierului și are un impact asupra părții creierului care se ocupă de stres. Cu toate acestea, există multe riscuri ale magneziului de care trebuie să fii conștient. În timp ce suplimentarea cu magneziu poate avea beneficii potențiale, sunt necesare mai multe cercetări pentru îndrumări clare cu privire la dozare și formă.
Poți lua magneziu în fiecare zi?
Da, magneziul poate fi luat în fiecare zi. Suplimentarea zilnică cu magneziu nu este considerată nesigură. Cu toate acestea, este important să consulți un medic înainte de a începe orice medicament. În medie, 400 mg sau mai puțin de magneziu este considerat sigur atunci când vine vorba de consumul zilnic.
Cine nu ar trebui să ia magneziu pentru anxietate?
Magneziul nu trebuie luat de către pacienții cu afecțiuni renale din cauza faptului că magneziul este eliminat de organism prin rinichi.
Cum să iei suplimente de magneziu?
Suplimentele de magneziu trebuie luate în timpul meselor. Dacă iei aceste medicamente pe stomacul gol, poate duce la probleme gastrice, cum ar fi diaree. De asemenea, poți lua aceste suplimente noaptea, deoarece acest lucru te va ajuta să dormi mai bine, potrivit healthshots.com.