x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Bronzul din cutie

Bronzul din cutie

de Gina Matei    |    18 Aug 2009   •   00:00
Bronzul din cutie
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Aţi ţinut seama de sfaturile specialiştilor şi aţi evitat expunerile la soare şi şedinţele la solar. Pentru a obţine bronzul mult dorit aţi apelat la produsele autobronzante. La ce riscuri v-aţi expus? Bronz neuniform, obţinerea nuanţei morcovului, durabilitate scăzută.



"Atenţie! Alegerea cremelor autobronzante nu trebuie făcută la întâmplare, iar folosirea acestora nu trebuie să devină o obişnuinţă", atrage atenţia dr Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

MODUL DE FOLOSIRE
Prin aplicarea incorectă a cremei autobronzante rişti să capeţi un bronz neuniform, cu dungi sau pete de culoare. Pentru a evita aceste probleme, pielea trebuie pregătită din timp. "Ce presupune această pregătire? Este indicat ca epilarea să se facă cu câteva zile înainte de aplicarea cremelor autobronzante. Se exfoliază pielea cu un produs blând şi se hidratează intens", precizează dr Viviana Iordache.

Aplicarea cremei sau loţiunii autobronzante este foarte importantă. Aceastea trebuie întinse cât mai uniform şi nu trebuie omise coatele, zonele din spatele genunchilor şi ale gâtului.
Culoarea pe care o alegi este foarte importantă! În cazul în care vei alege o nunaţă mult prea închisă, te vei expune riscului de a căpăta nuanţa morcovului. Dacă eşti tentată să combini produsul de autobronzare cu o loţiune hidratantă, asigură-te că acestea au fost amestecate în părţi egale. În caz contrar, vor apărea pete de culoare.

Un alt risc este acela că bronzul nu durează. Asta pentru că nu ai respectat anumite reguli. Specialistul nostru nu vă sfătuieşte să faceţi duş imediat după aplicarea produsului, ci după două-trei ore de la folosirea acestuia.

Mâini portocalii. Aşa vor arăta mâinile tale dacă nu aplici crema cu mănuşi din latex. Purtarea acestora va îngreuna procesul de aplicare, dar ar trebui să ai în vedere că nici mâinile tale nu vor arăta grozav după această operaţiune. Poţi să foloseşti produsul şi în absenţa mănuşilor, dar trebuie să-ţi speli mâinile foarte des. Îţi doreşti ca de bronzul obţinut prin această metodă să se bucure doar pielea ta! Din păcate, cremele autobronzante pătează. Pentru nu-ţi păta hainele şi lenjeria de pat, nu te îmbrăca timp de cel puţin 30-45 de minute după aplicarea cremei. După acest interval, asigură-te că pielea este perfect uscată şi abia apoi te poţi îmbrăca.

Indiferent de tipul autobronzantului ales, e important ca acesta să se potrivească tipului de piele. Pentru a evita neplăcerile, înainte de aplicarea produsului pe tot corpul este indicat să se încerce pe o porţiune mică, pentru a se observa efectul. Totodată, nu este recomandat ca prima folosire a autobronzantelor să se facă înaintea unui eveniment important.

AVANTAJ
Folosirea autobronzantelor este metoda de bronzare cea mai puţin periculoasă, deorece nu necesită expunerea la ultraviolete. Prin urmare, nu există riscul îmbătrânirii premature a pielii şi nici apariţia cancerului de piele. Autobronzantele nu conţin ingrediente cu proprietăţi de protecţie solară. Prin urmare, persoanele bronzate artificial cu autobronzante trebuie să folosească în continuare metode de protecţie solară.

×
Subiecte în articol: cosmetica