De asemenea protejează împotriva demenței, ameliorerază simptomele depresiei, ajută la recuperarea mai rapidă a celulelor nervoase, protejează împotriva ulcerului stomacal și reduce inflamațiile. Se găsesc în mai multe forme, de la ceaiuri și tincturi la capsule și pulberi.
Aceasta are gust de homar și crește pe scoarța copacilor. Se numește coamă de leu deoarece ajunge la dimensiuni mari. Este utilizată în țările asiatice și era folosită în practicile de vindecare a nativilor nord-americani datorită beneficiilor sale nutriționale și de sănătate.
Beneficiile ciupercii coamă de leu pentru sănătate
Hericium erinaceus, sau ciuperca coamă de leu este de culoare albă, comestibilă și face parte din familia ciupercilor dentare.
Protejează creierul
Coama leului este o ciupercă cu efecte neuroprotectoare și nootrope, care poate îmbunătăți memoria, protejează și ajută la regenerarea mielinei nervilor
Reduce inflamațiile
Consumul acestor ciuperci ajută la susținerea sănătății creierului, reducerea inflamației și a stresului oxidativ, protejează intestinul, susține sănătatea inimii, ajută la lupta împotriva cancerului.
Scade glicemia
Diabetul este o boală care apare atunci când capacitatea organismului de a gestiona nivelul zahărului din sânge este afectată.
Nivelurile cronice ridicate ale zahărului din sânge cauzează în cele din urmă complicații precum boli renale, leziuni nervoase la nivelul mâinilor și picioarelor și pierderea vederii.
Ciuperca coamă de leu este benefică pentru gestionarea diabetului prin îmbunătățirea gestionării zahărului din sânge și reducerea unora dintre aceste efecte secundare.
Mai multe studii pe animale au arătat că ciuperca coamă de leu poate determina scăderea semnificativă a nivelului de zahăr din sânge atât la șoarecii normali, cât și la șoarecii diabetici, chiar și la doze zilnice de până la 2,7 miligrame (mg) pe livră (6 mg pe kg) de greutate corporală, potrivit spynews.ro.