„Este o mare greșeală aplicarea unui panaceu universal, adică alifia cu gălbenele. Este bine să o ai, este bună pentru buze, este calmantă, dar nu stăm o zi întreagă cu ea pentru că orice produs pe bază de parafină, în care am pus diferite esențe de plante, tot parafină este și sufocă pielea. Nu o lasă să respire. Crema de gălbenele o putem ține pe ten 30 de minute pentru că pielea produce sebum și, fiind sufocată, pot apărea iritații”, explică Mirela Vescan la DC News și Spectacola, în cadrul emisiunii Mi-Th influencer.
Totodată, ar fi util un test de sensibilitate pentru a evita reacțiile alergice. Și o vizită la medicul dermatolog este binevenită mai ales pentru persoanele cu pielea sensibilă ori care suferă de diverse afecțiuni.
Crema de gălbenele este preferată mai ales în sezonul rece deoarece frigul, vântul, căldura din case pot provoca uscăciunea pielii.
Sfaturi de îngrijire pentru sezonul rece
- Hidratarea este extrem de importantă. Trebuie folosită o cremă de față potrivită cu tipul de ten. În plus, se poate aplica și o mască hidratantă de 2-3 ori pe săptămână.
- Folosirea zilnică a unei creme de protecție solară este necesară și în zilele reci de iarnă. Chiar dacă razele soarelui nu sunt puternice, acestea pot ajunge pe pielea noastră, așa că avem nevoie să ne protejăm pentru a reduce riscul îmbătrânirii premature și de a preveni cancerul de piele.
- Curățarea tenului cu ajutorul unui demachiant bland ori a unei ape micelare fără alcool.
- Exfolierea pielii o dată sau de două ori pe săptămână pentru îndepărtarea celulelor moarte.