x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Atenție la crema de gălbenele. Mirela Vescan spune cât timp poate fi ținută pe piele

Atenție la crema de gălbenele. Mirela Vescan spune cât timp poate fi ținută pe piele

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2023   •   20:30
Atenție la crema de gălbenele. Mirela Vescan spune cât timp poate fi ținută pe piele

Beneficiile cremei de gălbenele asupra pielii sunt cunoscute însă știm mai puține despre pericolele care pot să apară dacă nu respectăm anumite condiții de utilizare.

„Este o mare greșeală aplicarea unui panaceu universal, adică alifia cu gălbenele. Este bine să o ai, este bună pentru buze, este calmantă, dar nu stăm o zi întreagă cu ea pentru că orice produs pe bază de parafină, în care am pus diferite esențe de plante, tot parafină este și sufocă pielea. Nu o lasă să respire. Crema de gălbenele o putem ține pe ten 30 de minute pentru că pielea produce sebum și, fiind sufocată, pot apărea iritații”, explică  Mirela Vescan la DC News și Spectacola, în cadrul emisiunii Mi-Th influencer.

Totodată, ar fi util un test de sensibilitate pentru a evita reacțiile alergice. Și o vizită la medicul dermatolog este binevenită mai  ales pentru persoanele cu pielea sensibilă ori care suferă de diverse afecțiuni. 

Crema de gălbenele este preferată mai ales în sezonul rece deoarece frigul, vântul, căldura din case pot provoca uscăciunea pielii. 

Sfaturi de îngrijire pentru sezonul rece 

- Hidratarea este extrem de importantă. Trebuie folosită o cremă de față potrivită cu tipul de ten. În plus, se poate aplica și o mască hidratantă de 2-3 ori pe săptămână.

- Folosirea zilnică a unei creme de protecție solară este necesară și în zilele reci de iarnă. Chiar dacă razele soarelui nu sunt puternice, acestea pot ajunge pe pielea noastră, așa că avem nevoie să ne protejăm pentru a reduce riscul îmbătrânirii premature și de a preveni cancerul de piele. 

- Curățarea tenului cu ajutorul unui demachiant bland ori a unei ape micelare fără alcool.

- Exfolierea pielii o dată sau de două ori pe săptămână pentru îndepărtarea celulelor moarte. 

 

×
Subiecte în articol: crema galbenele piele Mirela Vescan