x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum a reinventat ENROUSH conceptul de îngrijire menstruală

Cum a reinventat ENROUSH conceptul de îngrijire menstruală

09 Iun 2022   •   13:32
Cum a reinventat ENROUSH conceptul de îngrijire menstruală

Igienă menstruală fără plastic și fără ingrediente toxice care afectează sănătatea? Da, se poate! Tot mai multe femei vor să protejeze planeta și să scape de situațiile neplăcute care apar în timpul menstruației. Compania românească ENROUSH a reușit să vină cu o soluție care bifează ambele criterii: absorbantele și tampoanele din bumbac organic.

Femeile au în jur de 300 de menstruații de-a lungul vieții. În funcție de durată și de flux, asta înseamnă până la 11.000 articole de igienă intimă. Toate acestea afectează puternic mediul pentru că absorbantele și tampoanele convenționale sunt realizate cu până la 90% plastic.

 

Mai mult, dermatologii și ginecologii ne recomandă să nu purtăm plastic și ingrediente toxice direct pe piele, mai ales în apropierea vulvei sau, mai rău, în vagin. Pe lângă plastic, absorbantele și tampoanele clasice mai conțin și înălbitori, parfum și dioxină. Probabil că situația te miră și pe bună dreptate: ambalajele nu conțin aceste informații!

 

Din fericire, brandul ENROUSH a reinventat conceptul de îngrijire menstruală și a adus pe piață absorbante organice și tampoane confecționate 100% din bumbac organic. Motivele pentru care femeile renunță la produsele obișnuite în favoarea celor organice țin de confort, sănătate și sustenabilitate.

Mai mult confort

Bumbacul organic se mulează pe formele corpului și lasă pielea să respire. Gata cu iritațiile, mirosurile neplăcute și transpirația din timpul verii! În plus, nucleul super absorbant previne scurgerile, oferind mai multă protecție și libertate de mișcare.

Fără infecții și afecțiuni intime

Nimic nu e mai frustrant decât să dezvolți o infecție sau o afecțiune în zonele delicate, mai ales când știi că e cauzată de produsele menstruale. Evită problema aceasta alegând absorbante din bumbac organic. Materialul este natural, nu conține parfum și nici înălbitori chimici, astfel încât are grijă de pielea ta. E compatibil și cu pielea sensibilă, având un pH neutru.

Grijă față de mediu

ENROUSH face tot posibilul să aibă un impact cât mai mic asupra mediului. Tampoanele și absorbantele sunt produse din bumbac organic certificat, care provine din surse sustenabile. Ele se descompun mai rapid decât plasticul și pot fi compostate. Pe deasupra, sunt vegane și nu sunt testate pe animale.

 

Dar gata cu laudele, să-ți spunem și unde găsești produsele ENROUSH. Le poți comanda online, iar în curând vor fi disponibile și în magazine dm-drogerie markt din toată țara. În plus, din dorința de a reduce decalajul dintre produsele organice și prețul lor, absorbantele organice și tampoanele ENROUSH sunt accesibile tuturor femeilor.

 

Însă ENROUSH nu ne-a atras atenția doar datorită produselor sale. Misiunea brandului include și facilitatea accesului la informații. Astfel, rezolvă problema educației menstruale și a celei sexuale în rândul fetelor din România. Pe blogul companiei găsești articole despre subiecte precum teste de sarcina sau nimfomania.

 

Nu mai face compromisuri când vine vorba de vaginul tău! Alege articole de igienă din materiale prietenoase cu pielea și cu mediul și intră în noua eră a îngrijirii menstruale.

×