x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să fii mai fericit. 5 sfaturi utile pentru fiecare zi

Cum să fii mai fericit. 5 sfaturi utile pentru fiecare zi

28 Apr 2023   •   12:34
Cum să fii mai fericit. 5 sfaturi utile pentru fiecare zi
Sursa foto: Shutterstock

Timpul petrecut în natură e un mijloc de a combate stresul și de a fi mai fericit

În România, din ce în ce mai mulți oameni sunt afectați de stresul cotidian, ceea ce poate face ca fericirea să pară un obiectiv greu de atins. Cu toate acestea, există o serie de măsuri pe care le putem lua pentru a fi mai fericiți și mai împliniți. Este important să găsim timp pentru activități plăcute, cum ar fi lectura, sportul sau plimbările în aer liber, întrucât acestea ne ajută să ne simțim mai bine. De asemenea, este indicat să susținem organismul în perioadele tensionate, astfel încât să prevenim efectele negative. Iată câteva sugestii pe care să le incluzi în stilul tău de viață pentru a-ți crește nivelul de fericire:

Apelează la remedii naturiste

Dacă simți că problemele de zi cu zi te copleșesc și devin greu de gestionat, organismul trebuie ajutat să le depășească. Natura a fost dintotdeauna un aliat al sănătății oamenilor, oferindu-le remedii pentru cele mai variate probleme de sănătate. Iată un ghid complet de măsuri pe care le poți lua pentru o viață mai senină și mai împlinită, în care sunt incluse și diverse remedii naturale, utile în lupta cu stresul. De ce să apelezi la astfel de soluții? Unul dintre avantajele importante ale acestora este că ajuta organismul să facă față stresului, fără să aibă efecte adverse şi fără a crea dependență. Suplimentele alimentare pe bază de extracte standardizate provenite din plante sunt mai eficiente decât ingredientele naturale în stare brută, pentru că sunt mult mai concentrate.

Limitează nivelul stresului

Deși este o reacție firească a organismului, menită să îi asigure supraviețuirea, stresul devine nociv când este excesiv. Astfel, gestionarea măsurii în care ne afectează este absolut necesară dacă vrem să fim mai sănătoși și mai fericiți. Limitarea nivelului stresului nu este ușoară, mai ales în lumea de astăzi, care predispune la o astfel de reacție, dar, din fericire, există multe mijloace eficiente prin care să-i diminuezi intensitatea. Adoptă un stil de viață echilibrat, cu hrană sănătoasă, mișcare și relaxare, pentru ca organismul să poată face față perioadelor tensionate.

Fă mișcare

Sportul are multiple beneficii pentru sănătate

Medicii recomandă sportul ca una dintre cele mai eficiente metode să limitezi nivelul de stres. Mișcarea îmbunătățește starea de spirit, somnul și stima de sine.  Practicarea regulată a sportului crește concentrarea și nivelul energiei și ajută organismul să producă endorfine, „hormonul fericirii”.

Odihnește-te suficient

Considerat de multă lume ca o pierdere de vreme, somnul este în realitate unul dintre cei mai buni prieteni ai sănătății și stării de bine. În medie, ai nevoie de 7 până la 9 ore de somn ca să fii în formă a doua zi. Dacă stresul nu te lasă să dormi, fă-ți o rutină strictă. Limitează folosirea telefonului mobil, închide televizorul cu cel puțin o oră înainte să te culci și planifică-ți activități mai relaxante, precum o plimbare sau cititul unui roman. Un ceai de sunătoare, roiniță sau lavandă te ajută să te relaxezi și să te pregătești mai ușor pentru odihnă.

Hrănește-te inteligent

Există o legătură între alimentație sănătoasă și starea de bine? Specialiștii în nutriție susțin că da. Dieta diversificată, bazată pe multe fructe, legume, pește și carne ușoară, îți fortifică organismul și te ajută să te simți dacă nu mai fericit, cel puțin mai bine cu propria persoană și mai energic. Acestea reprezintă o bază solidă care poate constitui temelia unei existențe fericite. Alimentația nesănătoasă, cred specialiștii, are efectul advers.

 

Sursă foto: shutterstock.com

 

 

×