x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să te bucuri de o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei

Cum să te bucuri de o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei

02 Mai 2023   •   12:54
Cum să te bucuri de o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei

Să recunoaștem, tuturor ni s-a întâmplat să ne luptăm cu transpirația și mirosurile neplăcute pe parcursul zilei, în special în anotimpul cald. Nu este un lucru care să aibă un impact pozitiv asupra modului în care ne simțim și nici unul care va face o impresie bună celor din jur. Există însă metode cu ajutorul cărora ne putem bucura de o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei, iar mai jos le vei descoperi pe câteva dintre cele mai eficiente.

Fă duș zilnic

Poate părea un lucru banal, care nici măcar nu mai trebuie menționat, dar este o parte importantă a rutinei zilnice, una esențială pentru a ne menține proaspeți pe tot parcursul zilei. Un duș rapid, relaxant, folosind gelul de duș preferat, este o metodă minunată de a-ți începe ziua și nu-ți va lua prea mult timp, oricât de încărcat ar fi programul tău. Pentru a-ți proteja pielea, încearcă să nu folosești apă prea fierbinte ori geluri de duș prea agresive și nu uita să aplici o loțiune de corp la final.   

Alege un deodorant bun

Un deodorant bun este esențial pentru a mirosi plăcut și a te simți proaspăt și încrezător pe tot parcursul zilei. Există o gamă largă de astfel de produse pe piață, fie că le preferi pe cele cu ingrediente naturale, cu parfumuri mai puternice sau mai slabe. De exemplu, dacă ești în căutarea unui deodorant fără săruri de aluminiu, poți testa gama de produse Borotalco.

Este important să testezi eficacitatea deodorantului ales, pentru a te asigura că acesta este eficient în combaterea mirosurilor neplăcute. Dacă transpiri abundent, poți alege un antiperspirant puternic, iar dacă ai pielea sensibilă, poți opta pentru un deodorant natural sau fără parfum.

Poartă haine din materiale ce permit pielii să respire

Atunci când vine vorba de a te simți proaspăt și confortabil pe tot parcursul zilei, hainele pe care le porți joacă un rol important. Optează pentru materiale naturale, cum ar fi bumbacul sau inul, care permit pielii să respire, evitând astfel transpirația excesivă și mirosurile neplăcute. 

Evită hainele prea strâmte, deoarece acestea pot provoca iritații și pot accentua transpirația. Alege mai bine haine cu croieli lejere, care permit aerului să circule și îți oferă o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei. Nu uita, de asemenea, că acestea ar trebui schimbate zilnic, pentru a evita acumularea bacteriilor și mirosurilor neplăcute.

Ai grijă de picioarele tale

Pentru a te bucura de o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei, este important să acorzi o atenție deosebită și picioarelor tale, începând, evident, cu igiena acestora. Folosește un săpun antibacterian și clătește bine cu apă curată. Acordă o atenție deosebită zonelor dintre degete. Dacă simți nevoia, poți folosi un antiperspirant pentru picioare sau alte produse de îngrijire similare. În plus, este important să schimbi șosetele zilnic și să alegi cu atenție încălțămintea pe care o porți. Optează pentru materiale de calitate și potrivite anotimpului în care ne aflăm. 

Ține un pachet de șervetele umede la îndemână

Șervețelele umede sunt un accesoriu util de igienă personală, care poate fi de mare ajutor în menținerea unei senzații de prospețime pe tot parcursul zilei. Acestea sunt perfecte pentru a curăța rapid transpirația și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute, dar și pentru a preveni iritațiile pielii. Există multe situații în care șervețelele umede pot fi utile, cum ar fi înainte și după mese, după activități fizice, în timpul călătoriilor sau la locul de muncă. Este important să alegi șervetele umede de calitate, fără alcool și parfumuri puternice, pentru a preveni iritațiile și alergiile.

Fie că este vară sau iarnă, ține cont de recomandările de mai sus pentru a te bucura de o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei. Nu sunt lucruri greu de făcut sau care îți vor lua prea mult timp, dar efectul lor va fi vizibil. 

 

 

×