x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos DIETA CU CIUPERCI. Cum să SLĂBEȘTI NATURAL și sănătos

DIETA CU CIUPERCI. Cum să SLĂBEȘTI NATURAL și sănătos

22 Oct 2015   •   07:51
DIETA CU CIUPERCI. Cum să SLĂBEȘTI NATURAL și sănătos
Sursa foto: Karen Schmautz

Cu gust savuros și inconfundabil, conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcţionare. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, B1, B2, C, D şi zinc.

Principalul avantaj al ciupercilor este numărul foarte mic de calorii, precum și faptul că pot înlocui carnea cu succes. Conținutul ridicat de proteine transformă ciupercile într-un bun substitut al cărnii, ceea ce înseamnă că, dacă alegi să înlocuiești carnea cu ciupercile, vei reuși să reduci numărul zilnic al caloriilor cu până la 400. În plus, acestea dau senzația de sațietate pentru mai mult timp.

Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară

Ciupercile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina D, foarte importantă pentru întărirea oaselor și a dinților. Conținutul bogat în calciu, potasiu și seleniu al ciuprcilor ajută metabolismul și funcțiile mușchilor. De asemenea, ciupercile sunt benefice dietei zilnice datorită unor substanțe numite beta-glucani, care întăresc sistemul imunitar. Aceștia îmbunătățesc rezistența în fața infecțiilor, tumorilor și a bolilor cardiovasculare.

Toate acestea fac ca ciupercile să fie ideale atât pentru slăbit, cât și pentru menținerea sănătății și echilibrului organismului tău.

Citește și
 8 efecte benefice ale perelor asupra sănătății noastre!
 Nucile - doctorul inimii şi al creierului
 9 motive SĂNĂTOASE ca să mănânci toată toamna DOVLEAC!
Faţa periculoasă a internetului

Dieta cu ciuperci este recomandată persoanelor care doresc să slăbească în mod sănătos și progresiv. Fiind un aliment generos, ciupercile pot fi combinate aproape cu orice fel de mâncare. În dieta cu ciuperci poți include peștele, orezul, diverse legume și fructe, cereale integrale și lactate cu puține grăsimi.

Iată câteva variante de meniu zilnic pentru dieta cu ciuperci:
..................................................


Citește mai departe pe ANTENA SATELOR

×