x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos DIETE SĂNĂTOASE. Vrei să urmezi un regim alimentar bogat în fibre? Află care sunt alimentele indicate și care sunt beneficiile folosirii lor

DIETE SĂNĂTOASE. Vrei să urmezi un regim alimentar bogat în fibre? Află care sunt alimentele indicate și care sunt beneficiile folosirii lor

27 Noi 2015   •   09:35
DIETE SĂNĂTOASE. Vrei să urmezi un regim alimentar bogat în fibre? Află care sunt alimentele indicate și care sunt beneficiile folosirii lor

Alimentația bogată în fibre se află în topul dietelor sanatoase, fiind tot mai mult recomandată de către dieteticieni. Dar ştiţi care dintre fibre sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră? Dacă sunteți interesați de diete sanatoase, atunci probabil știți că fibrele dietetice reprezintă un element de baza în dieta, însa este foarte important să ştiţi și în ce masură acestea aduc beneficiile aşteptate.

În urma unui studiu realizat de Universitatea din San Francisco, California Medical Center, oamenii consumă doar jumătate din doza zilnică recomandată de fibre, potrivit Sunrise Senior Living.

Citește și Sucul de castravete, băutura-medicament care curăță rinichii și întregul organism
De ce e bine să elimini carnea din dietă! Beneficiile pe termen lung ale dietei vegetariene

Cantitatea de fibre dietetice ce trebuie consumate zilnic, conform specialiştilor, este de 21 grame pentru femei şi 30 grame pentru bărbaţi.

Deşi piaţa este invadată de suplimente de fibre, ideal ar fi ca acestea să fie asimilate din alimente naturale, bogate în vitamine şi minerale.

Cum contribuie fibrele la funcţionarea normală a a oganismului? Fibrele dietetice, regăsite în special în fructe, legume, cereale integrale şi leguminoase, contribuie eficient la controlul greutăţii, aducând totodată numeroase beneficii sănătătii. Acestea joacă un rol cheie în ameliorarea constipaţiei, în scăderea riscului de apariţie a diabetului şi a bolilor cardiovasculare.

Aportul de fibre este legat şi de nivelul de colesterol. Astfel, o alimentaţie bogată în fibre contribuie la reducerea nivelului de colesterol "rău" din organism.

Iata câteva metode care vă ajuta să includeţi în mod corect şi eficient fibrele în alimentaţie:
.......................
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR și află totul despre beneficiile acestei diete sanatoase.

×