x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos E frig, am grijă de mâini!

E frig, am grijă de mâini!

de Gina Matei    |    08 Dec 2009   •   00:00
E frig, am grijă de mâini!
Sursa foto: /iSTOCKPHOTO

Ţi-e teamă că frigul şi vântul vor lăsa urme inestetice pe mâinile tale? Atunci, e timpul să iei măsuri, să le oferi îngrijirea specială de care acestea au nevoie în sezonul rece.



SĂPUN HIDRATANT+ APĂ CĂLDUŢĂ
Expunerea mâinilor la temperaturile scăzute le face aspre, uscate şi iritate. Astfel, pielea mâinilor se înroşeşte, se crapă. Pentru a evita toate aceste neplăceri, Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, recomandă să folosim un săpun hidratant, cu un PH apropiat de cel al pielii. De asemenea, este indicat să ne spălăm cu apă călduţă. Spălarea mâinilor cu apă rece le va usca şi mai mult.

CREME
Pielea de pe mâini are mai puţine glande sudoripare, de aceea este nevoie de hidratare intensă. Înainte de a ieşi din casă trebuie să aplicăm o cremă hidratantă. Foarte bune sunt cremele grase şi hrănitoare, ce conţin vitamine, în special vitaminele A şi E. De asemenea, specialistul nostru recomandă cremele care conţin glicerină, unt de cacao. Toate acestea permit acoperirea pielii cu un strat de grăsime, care o face mai puţin vulnerabilă în faţa frigului.
Mâinile tale vor fi hidratate dacă le vei unge cu ulei de măsline călduţ, masând până când acesta intră în piele.

Mănuşile călduroase protejează mâinile de frig şi stimulează circulaţia sangvină la nivelul acestora. Circulaţia periferică deficitară este şi cauza înroşirii mâinilor, de aceea, pentru ameliorare se recomandă băile alternative calde şi reci, care se repetă de câteva ori. "Ţine mâinile în apă rece şi apoi în apă fierbinte câte un minut, în total cam cinci-zece minute pe zi. Pentru îngrijirea mâinilor, adaugă în baia caldă o lingură de făină de muştar", ne sfătuieşte medicul Viviana Iordache.

ŞI UNGHIILE AU NEVOIE DE ÎNGRIJIRE SPECIALĂ!
La fel de expuse ca mâinile sunt şi unghiile. Din fericire, specialistul nostru ne asigură că în comerţ se găsesc creme speciale pentru mâini şi unghii, având astfel grijă de amândouă. Unghiile pot fi protejate şi cu ulei călduţ de migdale sau de măsline.

×
Subiecte în articol: cosmetica