x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Epilarea zonelor sensibile

Epilarea zonelor sensibile

de Steluta Indrei    |    11 Noi 2008   •   00:00

Dacă picioarele şi braţele pot fi epilate destul de uşor şi rapid, ce ne facem cu zonele sensibile? Faţa, axilele şi zona inghinală au nevoie de îngrijire specială pentru că sunt predispuse la apariţia iritaţiilor şi inflamarea ganglionilor aflaţi în apropiere. În plus, durerea este resimţită mult mai intens în aceste zone. Din aceste motive, trebuie aleasă o variantă de epilare eficientă şi fără prea multe efecte nedorite.



Credit: HEPTA"



Pielea de la subraţ se irită foarte uşor după epilare din cauza transpiraţiei. De aceea, trebuie evitată epilarea cu aparatul de ras, care poate fi înlocuită cu crema depilatoare sau cu ceara. Aparatul electric de epilat reprezintă o soluţie numai pentru cele care suportă durerea. Însă dintre toate aceste metode, epilarea cu ceară (rece sau caldă) este varianta cea mai bună, pentru că rezultatele sunt de durată (2-3 săptămâni), firul de păr nu creşte mai viguros, iar procedura este relativ rapidă. În cazul epilării cu ceară caldă, singura grijă este aplicarea acesteia la o temperatură apropiată de cea a corpului pentru a evita riscul arsurii. Totodată, este bine ca 24 de ore după această operaţiune să nu se aplice în zonă deodorant, parfum, loţiune. Fie pentru ca substanţele toxice să nu pătrundă în organism prin porii din care au fost smulse firele de păr, fie pentru a preveni reacţiile iritative.

În zona inghinală – mai sensibilă decât cea axilară – cea mai comodă este utilizarea cremei depilatoare. Singurul dezavantaj al acestei metode este reapariţia firelor de păr după numai 4-5 zile. Pentru femeile mai curajoase este mai avantajoasă epilarea cu ceară.

Părul de pe faţă

Părul de pe faţă, mai ales din zona mustăţii, reprezintă o problemă pentru multe femei. Pentru îndepărtarea acestuia este contraindicată folosirea pensetei, fiindcă riscul apariţiei iritaţiilor la nivelul feţei este foarte mare, iar micile cicatrice rămase pot deveni definitive. Ceara este varianta salvatoare pentru a scăpa de mustaţă, dar procedura trebuie aplicată de o cosmeticiană cu experienţă. Cea mai agreabilă soluţie pentru părul din zona perciunilor este decolorarea, efectuată tot la un salon cosmetic.

DEFINITIVĂ. Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de părul nedorit din zonele sensibile este epilarea definitivă cu lumină intens pulsată. Medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica Miko Med explică această metodă: "Unda de lumină este absorbită de rădăcina firului de păr fără să afecteze pielea. În locul respectiv este resimţită o senzaţie de pişcătură. Astfel, pot fi epilate atât axilele, zona inghinală, cât şi mustaţa, perciunii, urechea, abdomenul sau zona din jurul mamelonului". Sunt necesare mai multe şedinţe, în funcţie de locul epilat şi stadiul de creştere a firelor de păr. De exemplu, pentru zona inghinală se efectuează 4-5 şedinţe.

×
Subiecte în articol: cosmetica