x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Frumuseţe împachetată

Frumuseţe împachetată

de Steluta Indrei    |    09 Sep 2008   •   00:00

Împachetările cu nămol şi alge marine, cu argilă şi parafină, cu ciocolată se numără printre cele mai eficiente tratamente cosmetice contra celulitei.



Împachetările cu nămol şi alge marine, cu argilă şi parafină, cu ciocolată se numără printre cele mai eficiente tratamente cosmetice contra celulitei. Succesul acestor metode se datorează proprietăţilor detoxifiante şi hidratante pe care le au produsele aplicate pe piele prin împachetare. Astfel se netezeşte pielea, se atenuează aspectul de coajă de portocală şi sînt eliminate depunerile de grăsime de pe coapse, abdomen sau braţe. Să vedem care sînt avantajele acestor metode de înfrumuseţare prin împachetare şi ce substanţe sînt folosite.  


Fango, parafango, parargil

Fango este un tratament pe bază de nămol marin, alge şi apă de mare. Bogat în oxigen, mi­nerale şi vitamine, acest amestec stimulează circulaţia sîngelui, favorizînd eliminarea apei reţinute în ţesuturi şi a depozitelor de grăsime. Parafango conţine parafină, pe lîngă nămol şi alge marine. Parafina încălzită are ca efect deschiderea porilor, permiţînd astfel pătrunderea în profunzime a substanţelor active din amestecul de produse marine. Împachetările cu parafango pot fi folosite atît pentru reducerea celulitei, cît şi pentru atenuarea vergeturilor. Pentru a elimina pînă la 30% din stratul de celulită sînt necesare 10 şedinţe intensive de împachetări cu parafango, iar pentru întreţinere se pot efectua una-două şedinţe pe lună.  Argila verde şi parafina stau la baza împachetărilor cu parargil. Şi această compoziţie este încălzită şi apoi aplicată pe zonele ce trebuie tratate. Împachetările se pot face cu argilă de diverse culori: argilă roz (conţine oxid de fier, elimină apa şi ameliorează circulaţia sîngelui), argilă albă (bogată în aluminiu, favorizează detoxifierea şi reminera­lizarea), argilă bleu (oxigenează ţesuturile), argilă verde (conţine siliciu, are efect antiseptic). Datorită efectului puternic detoxifiant, după numai o şedinţă de împachetare cu argilă se poate observa dimi­nuarea circumferinţei coapselor cu 1-2 centimetri.  


Ciocolată

Împachetările cu ciocolată nu sînt un moft. De fapt, ciocolata folosită pentru acest tratament nu este chiar ciocolată, ci un amestec de cacao, cafeină, fango şi alte substanţe care favorizează termosudaţia. Încălzirea ţesuturilor şi transpiraţia constituie secretul reuşitei acestui tratament. Astfel este eliminat excesul de apă din ţesuturi, iar pielea capătă un aspect neted şi catifelat.


MĂŞTI. Algele, apa de mare şi argila sînt utilizate cu rezultate foarte bune în compoziţia măştilor cosmeti­ce. Sînt indicate în cazul tenului gras, cu porii dilataţi, predispus la apariţia coşurilor. Măştile cu alge şi apă de mare au efect revitalizant asupra tenului obosit, purifică şi hidratează ţesuturile în profunzi­me. Argila poate fi combinată cu suc de castravete, care datorită proprietăţilor astringente reduce excesul de sebum.

×
Subiecte în articol: sînt cosmetica argila argil