x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Învață să dansezi împreună cu copiii pentru binele tău și al celor mici

Învață să dansezi împreună cu copiii pentru binele tău și al celor mici

26 Iun 2023   •   09:15
Învață să dansezi împreună cu copiii pentru binele tău și al celor mici

Dansul este o arată străveche, practicată încă de la începuturile civilizației sub diferite forme. S-a dezvoltat și a cunoscut diferite forme, ajungând azi la stiluri complexe pe care din ce în ce mai mulți oameni le practică.

Dar dansul nu este doar o artă, ci te ajută să fii în formă. Dansul regulat ne ajută să nu devenim supraponderali și să fim în formă fizică. În plus, dansul ajută la eliberarea excesului de energie și la ameliorarea tuturor tipurilor de stres, care din păcate afectează inclusiv tinerii și copiii. Deși dansul este un element destul de util al vieții noastre și o abilitate importantă pentru fiecare ființă umană, doar câțiva pot dansa cu adevărat, adică să interpreteze figuri specifice care alcătuiesc un tip de dans. Și totuși, cu lecții de dans, prea puțini pot spune că nu vor reuși niciodată să danseze. Iar dacă dorești să-ți faci ție un bine, dar și copilului tău, atunci ar trebui să înveți împreună cu el să te miști pe ritmul muzicii.

 

Avantajele dansului

Dansul are mai multe semnificații, atât legate de sănătate, cât și educaționale. Cursurile de dans afectează emoțiile, imaginația și nevoile spirituale ale unei persoane. Jocurile și dansurile comune dezvoltă la copii nevoia de acțiune, sporesc disciplină și simțul responsabilității. Datorită acestor activități, copiii își pot dezvoltă abilitățile individuale. Astfel, cei mici sunt dispuși să ia inițiativă, sunt activi și independenți. În plus, nevoia de a-și aminti diversele schimbări în timpul jocului sau dansului îl obligă pe copil să fie atent, să se orienteze rapid și să ia decizii. Cursurile de dans ajută la depășirea rezistenței interioare a copilului, a timidității sale, creează multe oportunități de a fi activ. Poți apela la cursuri de dans pentru copii de la Dancevision. Profesioniștii de aici vor avea grijă ca micuțul tău să învețe cei mai cool pași de dans, dar și să se distreze.

Dansul și importanța lui apar deja la grădiniță, când încep primele serbări pentru cei mici. Chiar și atunci poți observă copii care dansează mai bine decât alții. Se spune apoi că micuții au un simț extraordinar al ritmului și, în același timp, o excelentă coordonare motrică. La grădiniță, fiecare copil se mișcă de bunăvoie pe ritmul muzicii. Copiii, la fel ca și adulții, au pasiunile lor - sunt lucruri care le plac și lucruri care nu le plac. Aptitudinile individuale ale copiilor, abilitățile sau dificultățile lor sunt dezvăluite în cursul orelor petrecute la grădi. Toate formele de activități muzicale, inclusiv dansul, dezvoltă sensibilitatea estetică a copilului, stârnindu-i pasiunea pentru mișcarea pe ritmul muzicii. În plus, dansul îl face pe copil să-și petreacă timpul liber cu înțelepciune și învață că a avea un hobby este o parte importantă a vieții de zi cu zi.

Toată lumea poate dansa

Dansul a însoțit omenirea dintotdeauna așa cum am specificat, fiind inclus în activități culturale de toate tipurile. Și de la apariția diferitelor tipuri de programe dedicate activității de dans la televizor, dansul a devenit una dintre cele mai populare și alese forme de activitate în rândul copiilor și adolescenților. Școlile de dans răsar ca ciupercile după ploaie, și nu numai în orașele mari. Popularitatea de care se bucură dansul înseamnă că cererea pentru acest tip de serviciu este în creștere. Există din ce în ce mai mulți profesori care oferă cursuri, cu metode de învățare rapidă, ușoară și plăcută. Sunt tot mai multe școli care se întrec între ele în oferte interesante pregătite special pentru cei mai mici. Alegerea este uriașă. Deci când copilul are 4 ani și vrea să înceapă să învețe să danseze, să nu ezităm, ci doar căutăm școlile potrivite și să o alegem pe cea în care copilul va găsi ceva ce îi place. Și poți să începi să înveți și tu să dansezi alături de el, la Dance Vision!

Primul pas spre a învăța să dansezi este alegerea unei școli de dans care te va ajută să-ți atingi scopul. Odată ce decidem că dorim ca copilul să fie îndrumat de profesioniști într-o școală de dans adevărată, trebuie să aflăm cât mai multe despre aceasta. Este necesar să aflăm cât de eficientă este predarea într-o anumită locație, dacă profesorii sunt capabili să ajungă la toți elevii. Ar trebui să încerci să vorbești cu oameni care au absolvit deja o anumită școală și să le cunoști părerile. Desigur, este important să știi și ce costuri de școlarizare vom suportă într-o anumită școală. Problema financiară este unul dintre cele mai importante elemente pentru majoritatea oamenilor care doresc să aleagă o școală de dans unde vor să învețe. Înainte de a ne decide asupra unei anumite școli, trebuie, de asemenea, să ne familiarizăm cu ceea ce are de fapt ea de oferit. Uneori, școlile au o singură formă de învățare și uneori folosesc diferite tipuri de exerciții, datorită cărora dansul va înceta să fie dificil. Odată ce alegem școala potrivită, ar trebui să decidem dacă dorim lecții individuale sau de grup pentru copilul nostru.

Primele probleme legate de incapacitatea de a dansa pot apărea în școala primară. În adolescență, nevoia abilităților de dans crește, fie doar din cauză că se dorește impresionarea reprezentanților sexului opus sau pentru a-și etala talentele. Aici, dansul poate exercita o presiune extraordinară asupra tinerilor. Cu toate acestea, trebuie să realizăm cu toții că nu tuturor le place să danseze. Popularitatea de care dansul se bucură la noi în țară, și datorită diverselor programe de televiziune, îi face pe părinți să-și ducă copiii la școli de dans. Nu există nicio îndoială că dansul ca formă de activitate artistică este un vis pentru mulți copii și părinți. Cu toate acestea, nu recurge la forțarea copiilor să facă ceva ce nu le place și nu îi va face fericiți. Dansul este frumos doar atunci când este făcut cu drag și din plăcere. Prin urmare, merită să respecți sentimentele copiilor și să susții interesele reale, în loc să le impui ambițiile neîmplinite. In plus, nu îi impune să fie următorul Baryshnikov! Iar dacă dansul este pasiunea lor, nu ezita să îi înscrii cât mai curând la cursuri de dans!


 

×
Subiecte în articol: dans